Sunt unele pozitii sexuale mai bune decat altele pentru a concepe un copil? Producerea unui orgasm mareste sansele de concepere ale unui copil? Ar trebui sa stai intinsa dupa ce ai facut sex? Acestea sunt unele intrebari pe care si le pun multe femei care vor sa conceapa un copil.

Sunt unele pozitii sexuale mai bune decat altele pentru a concepe un copil?

Nu există nicio dovadă a faptului că o anumită pozitie sexuala ajuta la conceperea unui copil. Poate ati auzit ca pozitiile care ajuta la depunerea lichidului seminal cat mai aproape de cervix - cum ar fi pozitia misionarului (barbatul deasupra), sau femeia cu fundul in sus si capul in jos - sunt mai promitatoare decat altele, insa nu exista studii care sa certifice acest lucru. Pe de altă parte, momentul propice este un factor esential. Pentru a avea mai multe sanse de a concepe, faceti sex cu o zi sau doua inainte de ovulatie si din nou in ziua ovulatiei.

Cea mai buna pozitie sexuala pentru a concepe un copil

Chiar daca se stie sigur ca pozitia influenteaza fertilitatea, nu putem spune cu siguranta care este cea mai buna pozitie sexuala pentru a concepe un copil, totusi in top intra pozitia misionarului, pozitia lingurita dar si pozitia in care femeia sta in genunchi si se sprijina pe maini sau coate.

In pozitiile misionarul si lingurata, femeia este culcata, impiedica sperma sa se scurga in afara, fiind depozitata foarte aproape de cervix. La fel este si in cazul in care femeia este intr-o pozitie in care are fundul mai sus si capul mai jos, de exemplu pozitia in care femeia se sprijina pe maini si pe genunchi.

pozitii sexuale crestere fertilitate

Producerea unui orgasm mareste sansele de concepere ale unui copil?

Unele persoane cred ca este mult mai probabil ca o femeie sa ramana insarcinata daca ajunge la orgasm dupa ce partenerul ei a ejaculat, deoarece contractiile de la nivelul vaginului si a uterului determinate de orgasm, ajuta ca spermatoizii sa ajunga mai repede la ovul insa nu exista dovezi care sa sustina aceasta teorie. Orgasmul feminin nu este neaparat o conditie a conceperii unui copil dar este posibil ca unele contractii uterine sa ajute la duca sperma mai aproape de tuburile uterine.  Aceste contractii nedureroase au loc involuntar, chiar daca nu faceti sex si mai ales cand se apropie perioada de ovulatie.

Dupa ce a facut sex femeia trebuie sa stea intinsa?

Nu exista nicio dovada stintifica ca daca stai intinsa dupa ce ai facut sex iti creste fertilitatea, dar aceasta nici nu poate sa nu faca placere. Ramanerea la orizontala pentru 15 minute dupa consumarea actului sexual, duce la oprirea unei cantitati mai mari de sperma in vagin. Desigur, avand in vedere ca exista milioane de spermatozoizi la fiecare ejaculare, ar trebui sa ramana suficienta sperma in vagin, chiar daca va ridicati imediat.

Daca ati incercat sa concepeti un copil pentru o perioada de peste un an si nu ati avut succes ( 3-6 luni daca aveti peste 35 de ani) sau daca aveti ciclul neregulat, cel mai bine ar fi sa cereti sfatul unui specialist in fertilitate.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole