Astazi problemele de fertilitate sunt mult mai frecvente decat am crede. Multe cupluri isi doresc copii, dar nu reusesc, datorita problemelor de fertilitate. Pentru a putea scoate din acest impas, prof.univ.dr. Constantin Milică, specialist in fitoterapie, recomanda ambilor parteneri un tratament cu plante medicinale, atat barbatul cat si femeia, vor trebui sa bea ceaiul de naprasnic (Geranium robertianum), cu inghitituri mici, cate o cana pe zi: „Mai multe femei casatorite m-au consultat in legatura cu aceasta problema. Le-am recomandat acest ceai de naprasnic si fiecare a ramas insarcinata dupa circa 4-6 saptamani. Majoritatea au ramas insarcinate, si au nascut copii sanatosi, realizandu-si astfel visul".

Ceaiul de naprasnic se prepara astfel: o priza (cat se ia intre 3 degete) de naprasnic se pune la o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat cateva minute. Daca nici acest ceai nu va ajuta, atunci este o situatie care poate necesita o alta abordare terapeutic, sau poate fi chiar un caz cu sperante foarte mici. Foarte eficient este si sucul de naprasnic obtinut prin zdrobirea plantei verzi si diluat in apa sau lapte.

Pe langa ceaiul de naprasnic pentru rezultate este nevoie si de "o alimentaţie echilibrata, care sa cuprinda multe fructe si legume, grau, ovaz, praz, preparate sub orice forma, se mai poate utiliza infuzia de salvie - 20 g frunze si flori la 1 litru de apa clocotita - cate 2 cani pe zi".

Cu foarte bune rezultate, spune dl. prof. Constantin Milică, contribuind deseori la vindecarea sterilitatii feminine, este ceaiul de ventrilica (Veronica officinalis). „Peste 3 lingurite de ventrilica se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara si se beau, zilnic, 3 cani de ceai cald. Cura poate sa dureze si o perioada mai indelungata, acest ceai nefiind agresiv pentru alte functii ale organismului". In acelasi scop, se poate bea un ceai în amestec din cicoare, catusnica si creasta cocosului.

plante medicinale infertilitateUn alt tratament verificat clinic si utilizat cu succes in cazuri de infertilitate indica si terapeutul naturist Fănică Voinea Ene, din Valenii de Munte. Acesta recomanda in caz de sterilitate feminina, tinctura 10%, cate 10-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din catusnica (Herba Nepetae catariae), radacina de lemn dulce (Radix Liquiritiae), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), limbarita (Alisma plantago), piperul broastei (Herba Polygoni hidropiperis), inchegatoare (Teucrium polium) si frunze de tuia, in parti egale.

Cum se prepara tinctura: se macina plantele medicinale cu o rasnita electrica de cafea, se pun cate 10 linguri din fiecare planta intr-un borcan si se adauga alcool de 90 grade indoit cu apa, pana ce alcoolul depaseste cu un deget nivelul pulberii de plante din borcan. Apoi se agita bine borcanul, se lasa 14 zile sau chiar mai mult la macerat, se strecoara, iar tinctura obtinuta se pune in sticle. In paralel, se recomanda consumul de laptisor de matca si polen.

Infertilitatea masculina se poate trata cu tinctura 10 la suta, cate 30-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din radacina de roiba (Radix Rubiae), frunze de tuia şi saschiu mic (Herba Vincae minoris), in parti egale. In paralel, este indicat consumul de apilarnil si polen. In ambele situatii, se vor consuma in special alimente care contin vitamina E (nuci, alune, mazare, unt, peste).

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole