cu 67% mai expuse riscului de a pierde sarcina, potrivit unui studiu aparut in jurnalul Fertility and Sterility (jurnalul de Fertilitate si sterilitate).
Concluzia cercetatorilor a rezultat in urma analizei a 16 lucrari medicale, publicate in ultimele decenii, la care au participat atat gravide supraponderale, cat si gravide cu greutate normala care au suferit un avort spontan. Studiul a avut ca obiectiv compararea si masurarea rezultatelor referitoare la numarul mamelor care pierd sarcina inainte de termenul de 20 de saptamani.

Cercetatorii in urma nalizei tuturor acestor studii au descoperit astfel ca femeile supraponderale sunt cu 67% mai expuse riscului de a suferi un avort spontan, comparativ cu femeile care au o greutate normala, riscul fiind si mai mare pentru cele care au facut un tratament pentru fertilitate inainte de a ramane insarcinate.

"Dovezile existente in prezent arata ca obezitatea poate intr-adevar spori riscul de avort spontan, atat la nivelul general al populatiei, cat si al persoanelor care au facut terapii pentru fertilitate", au spus cercetatorii in acest studiu.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole