Flori, fete sau baieti

Cum se joaca jocul flori, fete sau baieti? Destul de simplu, la inceput se aleg doua persoane, care se duc mai departe de restul grupului, unde se pun de acord asupra unui numar. Se intorc la grup si participantii spun la rand cate un numar pana cand cineva ghiceste respectivul numar. Trebuie sa aleaga unul dintre ei, dar nu oricum. Isi alege un domeniu. Clasicele sunt flori, fete sau baieti, melodii sau cantareti, mancaruri sau bauturi.

Ce doi de la inceput se duc inapoi la colt si se gandesc. Sa zicem ca e vorba de flori. Unul dintre ei decide sa trandafir, celalalt lalea. Se intorc si-l intreaba pe cel care-a ghicit ce prefera intre trandafir si lalea, acela plecand apoi la colt cu cel care reprezenta floarea preferata. Si asa mai departe. N-are nici o finalitate jocul, dar ce mai conteaza cand ai de ales ....

Telefonul fara fir

Regula e simpla, copiii stau insirati unul langa altul, primul ii spune repede urmatorului un cuvant la ureche,  fiecare copil intelege ce poate din ce i sa spus la ureche, si spune mai departe urmatorului copil ce a auzit, si asa mai departe pana se ajunge la ultimul copil , iar  copilul din capatul sirului zice cu voce tare ce a auzit. Cu cat seamana mai putin cu cuvantul initial, cu atat e mai haios.

Telefonul american

Primul copil ii spune un cuvant copilului din dreapta, acela ii spune alt cuvant celui din dreapta lui pana se inchide cercul. Cineva sta pe margine si, dupa ce se termina impartasirea de secrete la ureche, incepe sa puna intrebari. Aiurea, ce-i trece lui prin cap, de la "ce-ai facut aseara?" pana "ce i-ai face vecinului X, daca nu te-ar vedea nimeni".

Tu trebuie sa raspunzi folosind cuvantul care ti s-a spus la inceput. Sa zicem ca cineva ti-a zis lopata si e intrebarea cu vecinul, merge sa-i zici "l-as pune sa dea la lopata". Dupa ce e intrebata toata lumea, cel al carui raspuns s-a potrivit mai bine pune intrebari tura urmatoare.

Matele incurcate

Copiii se aseaza in cerc, in picioare, tinandu-se de maini. Apoi incepeti sa se incurce, mana peste picior, picior in capul vecinului, mana pe umar, mana pe sub celelalte maini, capul unde s-o nimeri si asa mai departe cum puteti. Nu va dati drumul la maini, dar va incurcati cat mai bine. Sau mai rau. Daca va prabusiti, asta e, mai incercam. Intra apoi in scena copilul cu rolul Descurca Tot, un personaj ales de la inceput, pe care l-ati trimis mai departe sa nu va vada acrobatiile de cand va incurcati. El trebuie sa va descurce... Bafta! Poate fi extrem de amuzant, si copiii vor rade in hohote

Tara, tara vrem ostasi!

La acest joc pot participa cat mai mulţi copii, cu cat sunt mai multi cu atat jocul este mai distractiv.
Copiii se impart in doua tabere egale ca numar si echilibrate ca forta. Copii din fiecare grup stau aliniati cu fata spre celalat grup si trebuie sa se tina de maini foarte strans. Copii din primul grup vor striga tare: „Ţară, ţară vrem ostaşi!" Iar jucătorii din cel de-al doilea grup le vor răspunde: „Pe cine?"
Unul dintre copiii din primul grup va numi un copil din celalat grup spunand: „Îl vrem pe... " Astfel, din al doilea grup va fi ales un copil menit sa „sparga zidul" facut de adversari, pentru a putea ramane in tabara lui. Daca nu va reusi sa gaseasca veriga slaba din tabara adversă, va rămâne acolo, în echipa opusă.
La final, echipa care ramane cu un singur copil este cea care a pierdut.

Fazan

Pentru acest joc este nevoie de minimum doi copii. Jocul incepe cand unul din copii spune in gand alfabetul. Apoi, cand un alt jucator spune „stop", litera la care a ajuns cel care spunea alfabetul va fi cea cu care trebuie sa inceapa primul cuvânt. Unul dintre micuti spune un cuvant care incepe cu litera la care „s-a oprit" alfabetul si care este format din cel putin trei litere. Urmatorul copil trebuie sa formeze un alt cuvant a cărui primele două litere să fie identice cu ultimele doua litere ale primul cuvant ales.
In momentul în care un jucator nu mai stie ori nu mai poate construi vreun cuvant cu silaba primită, el primeşte un „F". Astfel, fiecare jucator va avea dreptul la cinci greşeli, penalizate, pe rand, cu „F", „A", „Z", „A", „N", după care va fi exclus din joc. In acest joc nu se folosesc niciodată nume proprii ori prepoziţii, se folosesc doar cuvinte din limba romana sau alta limba  care se doreste, si nu se repeta niciodata cuvintele! Spor la joaca, si sa nu ajungi tu FAZAN!

De-a v-ati ascunselea

Acest joc are nevoie cu cel puţin 3-4 copii. Se alege o numărătoare gen „Andante", „Un', doi, trei, alege pe cine vrei" ori alta asemenea. Copiii se aşează în cerc, în timp ce unul dintre ei începe să numere. Participanţii vor fi eliminaţi pe rând de către cel care numără. Copilul care rămâne ultimul e cel care „se va pune". Îşi alege un loc, stabilit de comun acord cu ceilalţi participanţi, îşi acoperă ochii şi-ncepe să numere din 10 in 10 până la 100. Între timp, ceilalţi copiii se ascund.
După ce numărătoarea a încetat, cel care „s-a pus" trebuie să găsească pe rând pe toţi copiii. Primul care a fost găsit va fi cel care „se va pune" în tura următoare.

Aduna-ti prietenii tai si haideti sa va jucati jocurile copilariei, sa vedeti ce bine va veti simti

Daca mai stii alte jocuri frumose si interesante te rugam sa ni le trimiti si noua, iar noi le vom publica mentionand sursa

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole