Dorinta de a creea aceasta papusa a venit in timp ce Ruth se uita cum se joaca fetele ei cu papusi din hartie. Ruth Handler a fost ajutata de inginerul Jack Ryan la designul papusii si a prezentat proiectul sotului ei Elliot, co-fondatorul companiei de jucarii pentru copii Mattel. De indata ce au terminat proiectul au botezat papusa Barbie, dupa fiica lor Barbara, iar lansarea oficiala a jucariei a avut loc pe data de 9 martie 1959. Primele papusi Barbie purtau un  costum de baie creat dintr-un material alb negru si se puteau gasi cu parul blond sau brunete.  Cea mai importanta modificare a papusii a fost in anul 1971, cand ochii ei au fost desenati in asa fel incat sa para ca privesc inainte.

Produsele Barbie s-au diversificat ajungand sa gasesti pe piata si accesorii purtand aceasta marca, carti, jocuri video. Cea mai importanta aparitie intr-un film de animatie a fost in 1999 in pelicula “Toy Story 2”.  In 1974 o strada din New York a fost numita, timp de o saptamana, Barbie Boulevard, iar in 1985 a fost pictat un  tablou cu imaginea acesteia de catre Andy Warhol.

In 1964 Ruth Handler il creaza pe Kent, iubitul lui Barbie. Si Kent, la fel ca si Barbie, a fost numit dupa numele unuia din copii lui Handler. Barbie si Kent au trait o poveste de dragoste si au format un cuplu pana in februarie 2004, cand cei de la Mattel au dat un comunicat de presa conform caruia cei doi s-au despartit. Spre fericirea fetitelor din toata lumea, cei doi au redevenit cuplu in februarie 2006.

Chiar daca au mai aparut si alte papusi, Barbie ramane cea mai populara si indragita papusa din toata lumea. Firma Mattel a vandut peste un miliard de papusi in toata lumea, iar Barbie a devenit, de la o adolescent, la o femeie de cariera cu peste 80 de tipuri de job-uri.

Am cautat papusi Barbie pe Nichiduta.ro si am fost surprinsa de cat de multe modele de papusi Barbie (zana, fluture, sirena, doctorita, fashionista) sunt si cate accesorii pentru papusile Barbie au fetiele la dispozitie o multime de rochite pentru papusi, gentute, cosmetice, mobilier si chiar electrocasnice.

Papusa Barbie Fashionista Nikki

Papusa Barbie Fashionista Nikki

Papusa Barbie petrecere de ziua de nastere

Papusa Barbie pregatita de petrecere

Rochie de seara Barbie Fashionista

Rochita pentru papusa Barbie

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole