De multe ori spunem ca viata noastra este foarte grea si complicata, dar daca am privi cu atentie si obiectivitate la conditiile de viata pe care le aveau majoritatea oamenilor acum 50, 100 sau 500 de ani ne-am da seama ca indiferent de lipsurile pe care le avem viata noastra este mult mai buna decat a lor. Suprinzator oamenii de acum 50 de ani aveau mult mai putin decat aveam noi astazi cand spunem ce ne lipsesc mult dar erau mult mai fericiti, si asta pentru ca aveau alte asteptari. Fericirea si nefericirea noastra nu  consta in ce avem si in ce ne lipseste ci in felul cum privim toate acestea.

Daca iti este greu sa te gandesti la stramosii tai de acum 100 de ani, poti sa iti compari viata ta cu a acelor oameni ce traiesc in tari mult mai sarace din Africa, Asia sau Orientul mijlociu

Daca cel putin 10 din afirmatiile de mai jos sunt adevarate si pentru tine inseamna ca ai mult mai multe motive de fericire decat majoritatea oamenilor de pe pamant.

1. Iți plătești facturile în fiecare lună

Da, este greu, te chinui să o faci, dar dacă te uiți în urmă ai să vezi că reușești să faci asta în fiecare lună, ceea ce este extraordinar.

2. Ai un loc de muncă

Nu contează câți bani primești, nu contează la ce ore lucrezi, îți câștigi banii care te ajută să continui, să mergi mai departe. Datorită acestui loc de muncă ai unde dormi, ai ce mânca, practic locul de muncă îți asigură independența.

3. Nu îți faci griji că nu vei avea ce pune pe masă în seara asta

Da, ăsta este un lucru mare. În lumea asta sunt milioane de oameni care nu își permit luxul acesta. Dar tu știi ce vei mânca diseară.

4. Poți mânca ceva ce îți place

Desigur, a mânca ține de supraviețuire, dar a putea mânca ceva ce îți place este cu atât mai mult dovada că o duci mai bine decât credeai.

viata e frumoasa

5. Ți-ai permis cafeaua de dimineață, drumul cu metroul sau chiar cu mașina

Într-adevăr, chiar și aceste mici chestii cum sunt drumul la muncă sau nelipsita cafea, reprezintă dovezi ale unui statut social.

6. Ai timpul și mijloacele pentru a face mai mult decât strictul necesar

E incredibil cât de mulți oameni se limitează doar la a munci și a avea grijă de casă. Dar tu poți face chiar mai multe, îți permiți o ieșire cu prietenii în oraș sau poți merge la mare odată pe an.

7. Ai o largă selecție de haine dintre care poți alege

Dacă ai măcar trei schimburi dintre care poți alege, atunci îți este ușor să îți variezi ținuta și poate îți permiți în timp să cumperi chiar mai multe.

8. Ai un spațiu al tău

Nici măcar nu contează dacă ai o cameră sau un apartament. Tot ce ai nevoie este un spațiu, un birou, un șifonier, un loc unde poți crea sau te poți odihni în liniște, locul unde doar tu dictezi. De fapt, spațiile noastre personale sunt printre puținele locuri în care noi chiar ajungem să conducem.

9. Știi cum să ai grijă de tine însuți/însăți

Știi câte ore ai nevoie în fiecare zi pentru a te odihni, la cine să apelezi când ai nevoie de ajutor, ce poți face pentru a te distra, ce să faci atunci când nu te simți bine etc.

10. Lucrezi pentru scopul tău

Chiar dacă suferi de epuizare și obiectivul tău pare la kilometri distanță, ai un vis al tău, oricât de vag și greu de atins ar putea fi.

11. Dar nu ești complet de neclintit

Unii dintre cei mai fericiți și bine echilibrați oameni sunt aceia care sunt atât de prinși în acțiunea momentului căutând să o aducă la forma ideală că nu își planifică în mod clar viitorul pe un anumit drum.

12. Îți pui întrebări

Te îndoiești de viața ta, te simți aiurea în unele zile, dar asta nu înseamnă decât că ai deschidere la a crește mai mult. Obiectivitatea ta s-a dezvoltat căci cei mai buni oameni sunt aceia care se duc acasă la finele zilei și se gândesc: ”poate că puteam face asta și altfel”.

13. Ai unul sau doi prieteni apropiați

De multe ori oamenii se gândesc la cantitate mai mult decât la calitate. Dar când vine vorba de prieteni, e mai importantă calitatea, așa că dacă ai unul sau doi prieteni apropiați, asta va conta foarte mult.

14. Nu mai ești aceeași persoană ca acum un an de zile

Înveți, evoluezi și te schimbi, ai din ce în ce mai mult capacitatea de a înțelege cum să îți schimbi viața în bine.

15. Poți simți ce este bine în viața ta

Cel mai important pas aici este să devii conștient(ă) de propria persoană, să comunici cu tine: ”ceva nu este bine, chiar dacă nu sunt exact sigur(ă) despre ce aș putea schimba”.

16. Dacă ai putea vorbi cu un mai tânăr ”sine” ai putea să îi spui: ”am reușit, am supraviețuit”.

De multe ori ne purtăm traumele în interior. Vorbește cu copilul din tine, spune-i ”totul va fi bine”.

17. Ai pierdut relații

Ați fost parteneri și v-ați despărțit, fiecare v-ați deschis spre probabilitatea că acolo undeva mai există ceva.

18. Ai interese

Ai pasiuni, ai hobby-uri și interese asta înseamnă că exiști, simți și trăiești.

19. Înveți în fiecare zi

Un semn al progresului este învățatul, nu doar în școală ci și în viață. Puterea ta vine din capacitatea de a te adapta și a învăța.

20. Ai trecut prin destule

Poți să te uiți acum la provocările cu care ai de-a face acum și să le compari cu cele peste care credeai că nu vei putea trece. Vei vedea că ai trecut prin lucruri mai grele. De fapt nu viața a devenit mai ușoară ci tu ai învățat cum să te descurci.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole