Pregătirea pentru neprevăzut

Situații de urgență, cum ar fi dezastrele naturale, pot fi o perioadă înfricoșătoare și stresantă, mai ales pentru femeile care sunt însărcinate sau au copii. Dar puteți lua măsuri pentru a vă pregăti pentru evenimente neașteptate. Acest lucru vă poate ajuta să rămâneţi calm și gata să acționaţi într-o perioadă de criză.

Copilul vostru este pe drum, și există o mulțime de lucruri la care trebuie să vă gândiţi. În afară de a vă asigura că aveți mobilier pentru copii și haine pentru noul fiu sau fiică, veți dori să verificați dacă locuinţa este un loc sigur. Aceste sfaturi vă pot ajuta să acoperiţi toate bazele de siguranță.

Înainte de a vă aduce copilul acasă:

 • Verificați siguranța pătuțului copilului și a tuturor produselor folosite de copii. Mulți din proaspăţii părinți acceptă lucruri pentru copil de la familie şi prieteni. Deși este înțelept pentru a economisi bani, unele produse ar putea fi nesigure dacă au fost retrase de pe piaţă sau dacă lipsesc părţi sau stau să cadă. Pătuţuri nesigure și alte obiecte pot pune viaţa copilului tău în pericol. Majoritatea pătuţurilor noi şi saltelelor achiziționate din magazinele autorizate sunt sigure. Asigurați-vă că pătuţul este în conformitate cu standardele actuale de siguranță europene. De asemenea, verificați pentru a vedea dacă lucrurile primite de la alţii, cum ar fi coşuleţele împletite sau pătuţurile portabile, au fost retrase de pe piaţă. Verificați pentru retrageri de pe piață și obțineţi informații cu privire la cumpărarea unui pătuţ de copil şi saltea sigure pe site-ul american al Comisiei de Informații pentru Siguranţa Produselor Consumatorilor. Sau îi puteți apela la numărul 800-638-2772.
 • Scoateți pernele, păturile și animalele de pluș din pătuţ pentru a-ţi preveni copilul să nu se sufoce.
 • Verificați detectoarele de fum și detectoarele de monoxid de carbon din casă dacă funcţionează. Puneți cel puțin un detector de fum la fiecare nivel al casei și în afara dormitoarelor. Să aveţi un plan de evadare, în caz de incendiu.
 • Puneţi o listă cu numerele de urgență, inclusiv de control în caz de otrăvire, lângă fiecare telefon. Să aveţi cel puțin un telefon în casă care să fie conectat prin linie fixa. Telefoanele fără fir nu funcționează atunci când nu este electricitate, iar bateriile telefoanelor mobile pot să se descarce.
 • Asigurați-vă că numărul de acasă sau numărul apartamentului este vizibil, astfel încât, pompierii sau salvarea să vă poată localiza rapid în caz de urgenţă.
 • Asigurați-vă că sunt instalate balustrade sigure în casa scărilor. Țineți-vă întotdeauna de balustradă atunci când mergeţi pe scări, mai ales atunci când țineți copilul.

Bebeluşul vostru va merge în patru labe înainte ca tu să ştii asta. Cei mai mulți copii încep să meargă în patru labe în jur de șase până la nouă luni. Târâtul pe palme şi genunchi va dezvălui multe pericole pentru copilul tau. Să gândiţi înaintea copilului vă va ajuta să aveţi grijă de alte pericole, înainte de a creşte copilul şi a le găsi el primul. Iată câteva lucruri de făcut înainte ca şi copilul vostru să înceapă să se târască :

casa sigura pentru copilul tau

 • Acoperiți toate prize electrice neutilizate, cu prize de ieșire.
 • Păstrați firele departe de unde copilul le poate atinge. Prindeţi firele sus la jaluzele verticale şi mutaţi mobilierul, lămpile, sau electronicele pentru a ascunde firele.
 • Securizaţi mobila şi electronicele, cum ar fi bibliotecile și televizoarele, astfel încât acestea să nu poate cadea peste copilul dumneavoastră.
 • Utilizați căptuşeală de protecție pentru a acoperi marginile și colțurile ascuțite, cum ar fi cele de la măsuţa de cafea sau șemineu.
 • Instalați porți de siguranță în partea de jos și de sus a scărilor sau blocaţi intrarea în camerele nesigure.
 • Utilizaţi încuietoare de siguranță pe dulapuri și uși.
 • Păstrați toate medicamentele, produsele de curățare și alte substante periculoase departe de copil.
 • Scoateți părţile din cauciuc de la opritoarele pentru uși sau înlocuiți-le cu opritoarele pentru uși dintr-o singură bucata.
 • Căutați și îndepărtați toate obiectele mici. Obiectele care pot trece cu ușurință prin centrul unei role de hârtie igienică ar putea provoca sufocare.
 • Păstrați plantele de apartament departe de copil. Unele plante pot fi alegene sau chiar otrăvitoare si pot îmbolnăvi copilul.
 • Setaţi temperatura de încălzire a apei pentru a nu fi mai mare de 45 de grade Celsius, dar de preferabil sa fie in jurde de 37-38 de grade Celsius. Apa care este mai fierbinte poate cauza arsuri urâte.
 • Supravegheaţi îndeaproape copilul în jurul unui animal de companie. Animalele de companie au nevoie de timp să se adapteze la un nou copil.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole