Croazierele in Alaska au inceput in 1957, iar de atunci ele au devenit din ce in ce mai populare. Pentru ca vremea este schimbatoare in Alaska exista riscul de a interveni modificari in itinerariu sau amanari. In porturi poate fi soare dar pe mare ghetarii au alta clima.

Daca vreti sa vizitati statul cu cea mai mare intindere din SUA alegeti o croaziera in Alaska, cu itinerarii speciale, prin regiuni splendide. Alaska inseamna "tara mare" sau "continent" sau "pamant mare". In Alaska sunt multe atractii turistice printre care Juneau, capitala Alaskai, un oras strajuit de lanturi muntoase pe de o parte si de apele Pacificului pe de alta parte. Principala atractie aici este Ghetarul Mendenhall unde se poate ajunge cu autocarul sau cu elicopterul.

Alaska este singurul din statele continentale ale Uniunii a carui capitala nu se poate accesa de pe uscat, ci doar pe apa sau prin aer. Nu exista drumuri intre Juneau si restul statului.

croaziera in Alaska

Croazierele in Alaska ofera vase mici pentru excursii cu o atmosfera degajata sau vase mari pentru aventuri, cu o gama diversificata de activitati si programe. Alaska e o destinatie de sezon. Incepand din mai, vasele de croaziera navigheaza Pasajul Interior si Golful Alaska pana in luna septembrie. Iunie, iulie si august sunt lunile cele mai calduroase, temperaturile sunt intre 10 - 26 grade ziua si mai reci pe timpul noptii. In mai si septembrie preturile sunt mai scazute. La sfarsitul lunii mai zapada inca acopera varful muntilor dar vremea incepe sa fie calda. Croazierele in Alaska au doua rute. Sunt itinerarii prin Pasajul Interior, calatorii dus-intors din Vancouver sau Seattle cu posibile escale in Juneau, Sitka, Ketchikan, Skagway, Haines, Glacier Bay si o excursie de o zi ce ofera peisaje superbe, de exemplu Fiordurile Mistice. Al doilea mare itinerariu de croaziere este Golful Alaska, un itinerariu de la sud la nord sau de la nord la sud, din Anchorage spre Vancouver sau invers. Se fac escale la Valdez, Seward, Fiordul College si Ghetarul Hubbard, dar si in porturile din Pasajul Interior, respectiv Ketchikan, Juneau, Sitka si Skagway. Exista posibilitatea unei excursii pana in Parcul National Denali.

In insulele Aleutiene si in regiunile de coasta sunt multi vulcani activi. Muntele Shishaldin, este un vulcan ocazional mocnit care se ridica deasupra Pacificului de Nord. Are conul vulcanului cel mai perfect de pe Pamant chiar mai simetric decat Fuji-ul din Japonia. In Alaska sunt cei mai multi ghetari, peste 100 000. Sa te plimbi printre ghetari pe un vas este cu adevarat palpitant. Vei vedea ghetari si coaste abrupte creand un cadru de vis.

vacanta in Alaska

Puteti alege o excursie prin stramtoarea Padurii Tongass, pana la minele de aur, multe locuri istorice unde oamenii au cautat in trecut aur. De asemenea, puteti vizita cel mai mare oras al Alaskai, Anchorage, capitala culturala si comerciala, un centru al artelor, divertismentului si sportului. Apoi exista Ketchikan, un orasel in Sud, care e inconjurat de piscuri inzapezite. Aici se afla si muzeul Totem Heritage Center, unde se afla expusa cea mai mare colectie de totemuri autentice din lume si un tezaur de artefacte vechi ale diferitelor culturi din Alaska.

In peninsula Kenai, puteti admira Fiordurile. Croaziera in Alaska, in peninsula Kenai este considerata de multi cea mai speciala croaziera datorita peisajeor spectaculoase dar si faunei din zona. Aici sunt balene cu cocoasa, orci, foci, vidre de mare, papagali de mare, vulturi plesuvi, lei de mare si multe, multe alte specii.

In Skagway peisajul este cu munti, varfuri inalte si apa cade in cascade spectaculoase. Ghetarii sunt impresionanti. Puteti opta pentru o plimbare cu trenul cu cel mai ingust ecartament din lume, pentru plimbari cu barca sau cu caiacul, puteti vizita Rezervatia de vulturi golasi.

Unul din cei mai rapizi ghetari din lume, ghetarul Columbia, are 51 de km lungime si 2 km latime, 550 m grosime din care 70 sunt in apa. Este cu adevarat impresionant. Puteti de asemenea sa vizitati Parcul National Wrangell – Sfantul Elias sau minele de la El Dorado unde aveti posibilitatea sa faceti o incursiune in timp ca sa descoperiti detalii uimitoare despre cautatorii de aur din Alaska. In Parcul Denali puteti admira ursi Grizzly, elani, lupi, capre de munte, vulturi etc

Plecarea in croaziera in Alaska se poate face din portul Seattle, din Statele Unite si din Vancouver din Canada, dar si din Los Angeles sau San Francisco. In fiecare an aproximativ 30 de nave de croaziera pleaca spre Alaska. Chiar si copiii vor fi incantati de o asemenea experienta, pentru ca vor putea sa faca expeditii pe gheata, sa mearga cu sania trasa de caini, sa admire balenele, vidrele de mare si alte animale si pasari. De asemenea, pot vedea cum se desprid parti dintr-un ghetar.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole