Marea Rosie este marea tropicala cea mai nordica. Croazierele in Marea Rosie sunt cea mai buna modalitate de a vizita unele dintre cele mai fascinante si mai frumoase bogatii de pe glob. Puteti vedea locuri antice si locuri moderne. Marea Rosie ofera recifuri de coral fantastice, cu pesti tropicali si alte vietati.

Croaziera in Marea Rosie este un prilej bun de a vizita unele din cele mai apreciate locuri care apartin patrimoniului mondial UNESCO. Puteti alege sa faceti o excursie la muntele Sinai. Orice crestin va fi foarte atras de o asemenea oportunitate. Aici au avut loc multe evenimente biblice: locul unde Moise a primit de la Dumnezeu cele doua table pe care erau scrise cele zece porunci, pestera in care Ilie a auzit glasul Domnului, locul unde istraelitii si-au asezat tabara cand Moise a urcat pe munte sa primeasca Legea, Manastirea Sfanta Ecaterina care este patrimoniu UNESCO unde se afla o serie de carti si icoane considerate cele mai vechi din lume. Aici puteti vizita Gradina lui Moise, Biserica Transfigurarii, osuarul Capela Rugului Arzator care se crede a fi construita exact pe locul unde Moise a fost martorul prezentei lui Dumnezei. Toti turistii sunt rugati sa se descalte deoarece la fel i-a cerut si Dumnezeu lui Moise. Pe varful Muntelui lui Moise puteti alege sa mergeti pe jos sau pe camile.

croaziera in Marea Rosie

Mai departe, puteti vizita Bazinul Profetului Ilie, unde este si Pestera Sfantului Ilie. Peisajul este format din munti de granit rosiatic si din campii pe care se afla multe pietre risipite. Cel mai inalt varf din regiune, Gebel Katherina este spre sud-vest si are 2637m. Puteti face o excursie in Iordania, la Petra in mijlocul desertului unde multe constructii zugravesc istoria intr-un chip special. Orasul a fost construit de nabateeni si are casele, mormintele si templele sapate in stanca masiva. Orasul Petra este inconjurat de munti de gresie rosie. Peisajul este fabulos. Azi, la Petra se afla unul din cele mai celebre locuri arheologice din lume datorita lucrarilor in stanca. Finalul filmului Indiana Jones a fost filmat in acest cadru, mai exact la Trezoreria, un edificiu inalt de 42m.

Daca alegeti o excursie la Wadi Rum, in sudul Iordaniei, in apropiere de granita cu Arabia Saudita, veti avea parte de un peisaj uimitor si unic: vai acoperite de dune de nisip, in jurul carora sunt munti impozanti de granit si bazalt, arcade naturale, chei inguste, stanci abrupte, caverne, vestigii argeologice impresionante. Chiar daca este desert, aici traiesc beduinii, un popor nomad si veti putea cunoaste modul lor de viata. De la Eilat puteti alege sa mergeti in excursie la Marea Moarta. Aici apele sunt sarate, de 10 ori mai sarate decat apele Oceanului Planetar, cu vegetatie si fauna putina si simpla. Apa e asa sarata incat asigura o flotabilitate naturala mare si chiar si cei care nu stiu sa inoate reusesc sa pluteasca. Totusi aceste ape sunt cunoscute ca fiind foarte bune pentru sanatate. Marea Moarta, cunoscuta si sub numele de Marea Diavolului, Lacul de Asfalt, Marea Sarata sau Marea Urat Mirositoare este considerata a fi Marea sub care se afla ruinele Sodomei si Gomorei.

recife de corali Marea Rosie

Marea are 70 de km lungime si 15 km latime. Raul Iordan este singura apa care o alimenteaza. Pentru ca marea este a un nivel foarte jos, apa nu are unde sa se scurga, ci se evapora. Intr-o zi de vara se pot avapora 7 milioane de tone de apa. De aceea volumul lacului nu creste. In zonele din jur se gasesc insa mici oaze cu vegetatie bogata, cascade si paduri tropicale. Aici traiesc pisica de nisip, lupul arab si caprele ibex, berzele albe si negre, precum si vulturi. O zona interesanta pentru turism este in grotele Qumran, unde s-au descoperit Sulurile de la Marea Moarta adica manuscrise iudaice vechi, cea mai importanta descoperite arheologica din sec XX.

La Marea Moarta, unde se considera a fi principalul furnizor de produse cosmetice ale Cleopatrei puteti beneficia de impachetari cu namol pentru frumusete si sanatate. Binefacerile terapeutice ale zonei sunt cunoscute la nivel mondial. Altitudinea mica creaza un cadru bogat in oxigen. Namolul negru bogat in minerale, izvoarele termale sulfuroase de pe tarm sunt utilizate in tratarea unor afectiuni dermatologice cum e psoriazisul, dermatita atopica si vitiligo, dar si in multe boli reumatice sau boli pulmonare cronice si cardiace. Concentratia de bromura din aer ofera un mediu relaxant. Gazele care se evapora formeaza un strat protector impotriva radiatiilor ultraviolete.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole