Croaziera pe Mediterana, pe ruta Italia - Tunisia - Spania se face de obicei pe urmatorul itinerariu: Genoa, Civitavecchia, Palermo, La Goulette, Palma de Mallorca, Valencia.

Iata ce puteti vizita daca alegeti o croaziera pe circuitul Italia - Tunisia - Spania

In Italia:

1. In Genova sunt disponibile urmatoarele excursii

  • Centrul Istoric (o excursie de aproximativ 3 ore jumate). Un transfer cu feryboatul va duce la Piata Caricamento pentru o plimbare placuta prin centrul istoric al orasului Genovo. Strazile inguste sunt fermecatoare, se ajunge in Piata de Ferrari, centrul comercial din Genova, de unde se poate vedea Palatul Ducale. Veti putea vizita Cisterne del Ducale, unde este un bufet unde puteti comanda bruschete si foccacia tipice italiene. Turul va continua cu vizitarea Catedralei San Lorenzo. Acest tururi nu este recomandatr pentru pasagerii care sunt in scaun de rotile deoarece pe feryboat nu se poate face accesul cu scaun cu rotile.
  • Aquarium (o excursie de aproximativ 3 ore jumate) din Genoa care este unul din cele mai cunoscute acvarii din Europa. Se face transfer cu ferryboatul. Acvariul este renumit pentru dimensiunea sa si pentru varietatea sa deosebita pentru vietuitoarele marine. Veti putea admira pesti multicolori tropicali, rechini, corali naturali, pinguini si delfini.
  • tur panoramic in Genova in timp ce stati confortabil intr-un autobuz deschis. Puteti admira pietele si strazile acestui oras plin de viata. Veti descoperi cartierul Garibaldi din secolul al 16-lea si Palatul Ducal, Teatrul Carlo Felice si casa Columbuss.

genova

  • Portofino - o excursie de 4 ore si jumatate, un oras cu o clima blanda, pe coasta marii. Puteti sa faceti poze, sa va plimbati, sa va relaxati intr-o cafenea. Fiind un oras de coasta aceasta optiunea se va realiza in functie de conditiile meteorologice.

2. In Civitavecchia puteti opta pentru urmatoarele excursii

- Circuitul Romei, orasul etern. Aceasta excursie imbina cele doua mari aspecte iportante ale Romei: crestinismul si antichitatea. Turul include o vizita la Colosseum, care este cunoscut si sub numele de Amfiteatrul Flavian, un edificiu impresionant, construit pentru a adaposti pana la 50 000 de oameni si pentru distractia romanilor din timpurile vechi care priveau meciurile crude cu gladiatori.  Mai departe se face o plimbrare in jurul Piazza Navona, apoi la celebra Fantana din Trevi si la Pantheon, un templu antic construit in onoarea celor sapte zeitati romane importante. Dupa un pranz copios in stil italian, urmeaza o vizita la Piata Sfantului Petru unde se poate vedea si Bazilica Independent. Acest tur se face aproape in intregime pe jos si nu este potrivit pentru persoanele cu dificultati de mers pe jos. Pentru vizitarea locurilor religioase este important sa adoptati o tinuta decenta.

Puteti alege sa vizitati Roma singuri dupa bunul plac.

- De asemenea, mai exista o excursie axata pe obiective turistice cum sunt Piramida Cestius, Baile Caracalla, Circul Massimus, Colosseum, Fantana Boca de la Verita, Via Veneto, Piata Barberini, Tibru, Vatican, Biserica Sfantul Petru.

3. Palermo

  • Excursiile sunt in jur de 4 ore si includ urmatoarele obiective turistice: Catedrala din Palermo, Casa Professa, una din cele mai importante biserici in stil baroc din Palermo. In Catedrala puteti admira tabouri rafinate de mozaicuri de aur care reprezinta scene din Vechiul si Noul Testament. Cu autobuzul puteti vizita imprejurimile orasului. Exista si timp liber pentru cumparaturi in Monreale.
  • Valea Templelor, un sit arheologic, unul din cele mai importante din toata lumea, care a fost inregistrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1998. Aici se pot admira ruinele unor vechi temple pentru zeitatile Hera, Lacinia, Zeus, Castor si Pollux. Pe malurile raului Akragas sunt ruinele unui templu dedicat lui Eusculapius, zeul medicinei. Toate aceste temple dorice sunt indreptate catre est astfel incat zeii sa poate fi luminati de rasaritul soarelui.
  • Capela Palatina si Palermo. Capela a fost comandata de Roger al II-lea al Siciliei, in 1132 si s-a finalizat in opt ani. Mozaicurile de aici sunt elegante si luminoase, acopera cupola si tavanul. Se poate vizita si Palatul Norman. 
  • Orasul Cefalu cu catedrala si domul in stil bizantin-normand
  • Pestera Santa Rosalia cu altarul Santa Rosalia care a fost ridicat in 1625 si satul de pescari Mondello

In Tunisia

1. Cartagina si Medina, o excursie de aproximativ 4 ore jumate. Orasul antic Cartagina, care azi este o suburbie din Tunisia, dateaza de aproape 3000 de ani si a fost construit pe un platou cu vedere la mare, care a reprezentat rolul cheie pe care l-a jucat Cartagina in ceea ce priveste comertul maritim. Cel mai faimos cetatean al Cartaginei a fost Hannibal, generalul care a traversat Alpii pentru a se lupta cu romanii. Vechiul oras a fost adaugat pe lista Patrimoniului UNESCO in 1979. Turul include o vizita la Punic Tofet, la Baile Antonin, ruinele celui mai mare complex de bai romane in afara de Roma insasi. Urmeaza shopping in Medina, o piata tipica araba din Tunisia cu o varietate deosebita de condimente.

cartagina

2. Vizitarea souk-urilor colorare din Tunis, o excursie de aproape 4 ore, care incepe cu un tur panoramic cu autobuzul prin cartierul modern din Tunis, care ofera o foarte buna introducere in acest oras fascinant din Africa de Nord. Puteti sa va bucurati de imagini si muzica specifica, puteti vedea multe tarabe de artizanat si puteti inhala mirosul parfumat al condimentelor. Se face o oprire si la un magazin specific de covoare, un domeniu forte al acestei zone. Puteti sa va bucurati de meniul si bauturile locale. Se viziteaza apoi Sidi Bou Said, un sat de pescuit tipic caracterizat de case albe si albastre fondat de arabi in Andaluzia Asta. Satul e perfect pentru o plimbare linistita.

3. Tunis, o excursie de circa 4 ore jumate. Se viziteaza Muzeul Bordo, un fost palat din secolul al 13-lea renumit pentru colectia sa de mozaicuri remarcabila. Bordo se aseamana Muzeului Luvru in colecta sa vasta si impresionanta de exponate. Unul din mozaicuri este foarte spectaculos si dateaza tocmai din secolul al 3-lea.

In Spania

1. Palma de Mallorca - Turul orasului, o excursie de aproximativ 4 ore. Puteti fotografia Castelul Bellver, o cetate gotica istorica, veti putea vizita Cartierul Gotic si interiorul Catedralei gotice, construita in 1230 pe bazele unei moshee vechi. In piata Taurilor inca puteti asista la lupte cu tauri sau puteti merge la fabrica de perle. Perlele de Mallorca au fost produse pe insula inca din secolul al XIX-lea si sunt renumite in toata lumea pentru calitatea lor, chiar daca sunt imitatii, doar expertii pot recunoaste acest aspect. In Palma de Mallorca se poate face si un tur pe bicicleta.

2. Valldemosa, unde puteti vizita Cartoixs, o manastire cartusiana istorica din secolul al XIV-lea care iese in evidenta prin opulenta. Aici au locuit la un moment dat si regii din Mallorca.

3. Marineland, cu un parc acvatic ravnit de orice copil dar care promite sa fie distractiv pentru intreaga familie. Acesta include o casa tropicala si o crescatorie de pasari, un pengunarium, un acvariu de rechini, o pasare exotica spectaculoasa si o casa papagal, precum si lei de mare si delfini.

4. Pesterile Dragonului, o excursie de circa 4 ore si jumatate. Cei cu un interes deosebit in speologie, geologie si fenomene naturale vor fi impresionati de ceea ce se afla in aceste pesteri. Sunt cele mai interesante pesteri create de eroziunea marii. Pe o lungime de 2 km, pesterile sunt dotate cu o serie de lacuri, inclusiv Martel Lake, cel mai mare lac subteran de pe Pamant.

5. Valencia - turul orasului (circa 4 ore). Valencia este un oras mediteranean situat pe malurile cursului vechi ale raului Turia si care a fost stabilit initial de catre romani. Turul orasului incepe cu o excursie cu autocarul prin cele mai faimoase piete si strazi ale orasului. In centru veti putea admira arhitectura gotica a cladirilor. Puteti vizita si Catedrala Lady Bazilicii Forsaken precum si Muzeul.

6. Pesterile San Jose. In nordul Valenciei se afla regiunea cunoscuta sub numele de Rezervatia Naturala din Sierra Spaniei, a doua cea mai mare arie protejata de comunitatea autonoma din Valencia. Aici este raul subteran San Jose care curge prin acest complex imens. Pesterile sunt spectaculoase si merita vazute.

7. Muzeul oceanografic cu multe vietuitoare acvatice si cu un delfinariu mare, cu un tunel subacvatic incredibil de sticla care va va face sa va simtiti cu adevarat inconjurat de intreg ecosistemul marin. Muzeul are peste 500 de specii de pesti si alte vietuitoare marine.

Cele mai cunoscute vase de croaziera pe ruta Italia - Tunisia - Spania sunt MSC Musica si MSC Splendida, unul din cele mai luxoase vase de croaziera din intreaga lume.

A pleca in croaziera Italia - Tunisia - Spania inseamna sa gustati din eleganta si stilul italian, spaniol si cel sfecific Tunisiei. Aceasta superba experienta va fi de neuitat datorita vaselor de croaziera echipate impecabil si datorita destinatiilor de vis si cu o incarcatura de rafinament si istorie incredibile din cele trei tari.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole