Daca ai fi fost mai tanara, ai fost artista, sportiva, sau creatoare. Dar acum? Oh, esti prea ocupata! Intre munca si familie, nu prea mai ai timp pentru aceste "pasiuni ascunse"! Si daca acorzi mai mult timp pentru noile tale pasiuni? Iata sfaturile nostre pentru a-ti face gradina secreta sa creasca.

In colegiu, ai fost campioana la gimnastica, te dedicai desenului, te intalneai cu prietenii sa cantati la saxofon. Camarazii asteaptau cu nerabdare sa le canti in fiecare seara. Participai la turnee de sah, te entuziasmai cand urma sa apara un film sau o piesa de teatru, faceai multe poze ...

Pasiuni sacrificate

Si lista cu toate aceste pasiuni mari sau mici, pe care le-ai facut perene, deoarece "nu ai timp" este mai lunga. Si totusi, daca ai vrea cu adevarat ti-ai putea gasi timp si pentru astfel de activitati! Chiar daca timpul liber este mai scurt decat in adolescenta, nu lucrezi 24 de ore din 24!

Fa-ti timp pentru a trai

De fapt, ai devenit atat de ocupata pentru a avea grija de altii, sot, copii, organizarea excursiilor sau vacantei lor, incat tu ai ramas uitata pe drum! Activitatile pe care le practicai "inainte", le-ai abandonat si nu din lipsa de timp, ci pentru ca ai renuntat sa iti mai acorzi acest timp pentru tine. Deci, tu nu mai vrei cu adevarat, si gusturile tale sunt ghidate de obligatii, mai degraba decat de placere: iti petreci timpul la sala de sport pentru a te mentine in forma, faci cumparaturi pentru a ramane seducatoare, stai in bucatarie pentru a gati familiei si musafirilor, dar acestea nu sunt dorintele tale reale. Deci, cauta bine in memorie si vei gasi rapid ce ocupatii te faceau cu adevarat fericita!

Fii fericita nu te complace

gradina secretaNimeni nu te obliga sa iti petreci timpului liber muncind din greu! In cazul in care nu ai chef de nici o activitate speciala, nu te va ispiti nimic, incearca sa te bucuri de o seara doar pentru tine. Mergi si asculta muzica ce iti place, bea ceva cu o colega. Si, mai presus de toate, trebuie sa inveti sa iti reduci timpul de lucru si sa iti dedici mai mult timp pentru astfel de activitati care te fac cu adevarat fericita. Prin dezvaluirea si sustinerea pasiunilor tale, nu iti reduci din timpul dedicat celor pe care ii iubesti. Ci dimpotriva, astfel puteti sa va bucurati mai bine descoperindu-va talentele ascunse.

Fa toate activitatile la care ai visat

Centrele de agrement si centrele de sport, unde merg copiii pentru a participa la diferite sporturi, unde iau lectii de muzica sau de arta, de multe ori ofera activitati si pentru adulti. Daca ai nevoie de informatii suplimentare, cautare pe internet astfel de locatii in orasul tau sau pur si simplu cauta un loc unde sa iti dezvolti pasiunile. Daca nu iti plac constrangerile de timp sau daca alegerea ta nu se preteaza la un program fix, probabil, poti practica astfel de "hobby-uri" la domiciliu, iar librariile, indiferent daca sunt sau nu de specialitate, sunt pline cu carti care contin metode de invatare pentru cele mai diverse domenii. Inscrie-te in asociatii, intra in relatie cu alti pasionati, faceti schimb de sfaturi: este o modalitate de a imparti aceste mici placeri frumoase.

In cele din urma, gadeste-te sa iti definesti locul de care ai nevoie pentru a-ti practica activitatea. Din pacate, gradina secreta, nu are nevoie numai de timp sa se dezvolte, dar, de asemenea, si de spatiu!

Articol de Antoneta Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole