Este posibil ca unele informatii pe care le avem despre pielea noastra sa fie doar mituri, iar altele ce ni se par mituri sa contina adevaruri: "Daca ma bronzez la salon, bronzul nu se va mai prinde de mine si afara, la soare",  ʺToate produsele cosmetice naturale sunt cele mai bune pentru pieleʺ, ʺEpilatul cu lama, poate face ca parul sa creasca mai des si firul de par sa fie mai grosʺ,  ʺPot adormi si cu machiajul pe fata; nu imi va daunaʺ

Mitul 1: ʺPielea mea va imbatrani precum a mamei meleʺ

Pielea ta e probabil sau nu sa imbatraneasca in acelasi mod in care o face pielea  mamei tale. Sunt mai multi factori ce sunt implicati in infatisarea ta, ca ansamblu. Sistemul ereditar mostenit atat de la mama, cat și de la tatal tau, joaca un rol important, dar modul de viata pe care il ai, sanatatea ta, iti influenteaza de asemeni, procesul de imbatranire.

Mitul 2: ʺDaca ma bronzez la salon, bronzul nu se va mai prinde de mine si afara, la soareʺ

Orice factor care iti coloreaza pielea mai mult decat in mod natural, indica faptul ca pielea ta a fost ʺdistrusaʺ. Orice metoda aplicata inaintea expunerii la soare, nu iti va proteja pielea in nici un fel. Poate da in schimb, senzatia de protectie, pentru ca senzatia care o ai cand te arde soarele, e mai mica, dar raul este deja făcut. Ideea generala: Nu iti bronza pielea intr-un salon sau in alt mod, si foloseste lotiune de plaja.

Mitul 3: ʺToate produsele cosmetice naturale sunt cele mai bune pentru pieleʺ

mituri pieleMai degraba opteaza pentru produse ce la gasesti in farmacii, de calitate, a caror ingrediente chiar te ajuta sa iti schimbe, sa corecteze si sa-ti imbunatateasca pielea. Nu te poti increde in tot ce gasesti in comert.

Mitul 4: ʺEpilatul cu lama, poate face ca parul sa creasca mai des si firul de par sa fie mai grosʺ

Epilatul de acest fel nu influenteaza cresterea parului sau grosimea firului. Ceea ce vezi atunci cand te razi, este o iluzie optica cauzata de cresterea parului aspru de la aparitia firelor mai groase, cand de fapt este vorba de aceeasi marime a firului dintotdeauna.

Mitul 5: ʺTot ce trebuie sa fac pentru a avea o piele sanatoasa este sa beau opt pahare de apa pe ziʺ

In timp ce apa este buna pentru sanatate, este vorba despre o mica chestiune cand vine vorba de pielea ta. Protejandu-ti pielea cu ajutorul lotiunii de plaja, și ultilizand o crema hidratanta potrivita, este suficient pentru a-ti mentine pielea intr-o stare perfecta.

Mitul 6: ʺPot adormi si cu machiajul pe fata; nu imi va daunaʺ

Toate produsele cosmetice ce presupun culoare si nu sunt din surse naturale (dar uneori si acestea), iti lasa pe piele un strat toxic ce iti poate provoca iritatie, inflamatie, dezhidratare si imbacsirea porilor. Indiferent cat de obosita esti noaptea, fa-ti timp si spala-ti tenul.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole