Fiecare piele este speciala, cel mai bine este sa incercati diferite metode pentru a o gasi pe cea care vi se potriveste cel mai bine.

1. Epilarea cu aparatul de ras

Rapid, simplu, economic, este modul cel mai folosit.

Aparatul de ras taie parul la radacina, iar regenerarea sa este, prin urmare, mai repeda; un rezultat perfect necesita un ras la fiecare 2 zile.

Aparatele de ras sunt din ce in ce mai performante (cu mai multe lame, ergonomic, cu capat rotativ, cu banda de aloe vera) pentru a permite un ras usor si fara risc. Un produs de ras va limita efectul iritant al lamei si va lasa o piele hidratata.

2. Epilarea cu ceara

Fierbinte, rece sau orientala, ceara smulge parul din radacina si, prin urmare, permite o depilare durabile (2 la 3 saptamani).

Ceara fierbinte este mult mai eficienta, deoarece dilata porii pielii. Prezenta in cutii, bile, sau roll-on, aceasta este incalzita la bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Atentie la arsuri; intotdeauna verificati-i temperatura. Ceara fierbinte nu este recomandata pentru persoanele cu varice si insuficienta venoasa.

Ceara rece este mai putin eficienta decat ceara fierbinte; firele de par se smulg mai greu si se rup mai usor.

Ceara orientala, o data facuta acasa din zahar, apa si lamaie, este acum disponibila in cutii, banda sau roll - on. Riscurile de alergii sunt extrem de rare, dar poate fi iritanta. Mai greu de utilizat pentru ca are mai putina aderente pe par, aceasta este rezervat oar pentru experti.

3. Epilarea cu crema depilatoare

epilareActivele derivate din sulf dizolva parul de la suprafata. Parul creste dupa aproximativ o saptamana.

Un veritabil tratament de ingrijire, cremele actuale sunt imbogatite cu activi hidratanti. Pentru zonele sensibile (zona pubiana, axile), alegeti o formula speciala.

4. Epilatorul electric

Epilator urmeaza acelasi principiu ca penseta: parul este prins, si apoi smuls. Acesta permite o depilare durabile de 2 - 3 saptamani. Economic, pretul sau de cumparare este amortizat rapid.

Astazi, multe epilatoare electrice sunt echipate cu sistem pentru a reduce durerea si capete speciale pentru bikini si axile.

Pentru a evita cresterea parului pe sub piele, hidratati pielea in fiecare zi si faceti un gomaj pe saptamana.

5. Epilarea cu laser

Aceasta consta in distrugea folicului de par cu un fascicul de lumina. Prezenta metoda este adecvata pentru toate zonele corpului; Este deosebit de potrivita pentru pielea clara cu fire de par maro. Este o epilare durabila, dar non-definitiva. In cele mai bune cazuri, 80% din firele de par nu mai cresc. Singurul inconvenient este pretul; intre 100 si 400 de euro sedinta, in functie de zona tratata, si sunt necesare  3 - 4 sedinte.

Ingrijire inainte si dupa indepartarea parului

Indiferent de metoda aleasa, un gomaj 1 - 2 ori pe saptamana si o hidratare zilnica permit o mai buna indepartarea a parului.

Dupa indepartarea parului, este normal sa apara mici puncte rosii. Asteptati sa dispara inainte de orice expunere la soare si asteptati 24 de ore pentru a face un gomaj.

Articol de Antonia Barbu

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole