In ultimii ani, simtim cum intensitatea razelor solare pe timpul verii sa amplificat. Nu doar pielea noastra are nevoie de protectie solara ci si ochii. Daca pentru protectia pielii avem posibilitatea sa ne acoperim cu haine elegante sau sa folosim diverse uleiuri si creme de protectie solara, ochii ii putem proteja cu ajutorul ochelarilor de soare.

Pe langa functia de protectie, ochelarii de soare pot fi si un accesoriu sic ce poate aduce un plus de eleganta sau de stil look-ului tau indiferent daca vei alege sa porti un costum de baie sau o rochie de vara.

Chiar daca ochii au nevoie de protectie indiferent de anotimp, vara este perioada in care cel mai multi dintre noi consideram ca e timpul sa investim intr-o noua pereche de ochelari cat mai eleganta, mai stilata si in concordanta cu tendintele in moda ochelarilor de soare 2010.

Cum alegem ochelarii de soare?

Alegerea ochelarilor de soare reprezinta o adevarata provocare. Sa presupunem ca toti ochelarii de soare indeplinesc normele europene de caliitate . Singura noastra grija a ramas alegerea ochelarilor de soare in functie de forma fetei, in functie de stilul vestimentar, de nuanta tenului si nu in ultimul rand in functie de tendintele modei ochelarilor de soare in 2010.

Ochelarii de soare si forma fetei

Fie ca sunt ochelari de soare supradimensionati, retro, vintage, funky sau geek-chic, un criteriu esential in alegerea ochelarilor este forma fetei, asta chiar inainte sa ne gandim care sunt tendintele pentru ochelarii de soare in 2010.

Ochelari de soare pentru fata patrata

Ochelari de soare pentru fata patrataFata patrata este caracterizata printr-o frunte puternica si un maxilar mai lat. Pentru ca trasaturile fetei sunt in unghi drept, ochelarii de soare mai potriviti sunt ochelarii de soare rotunzi sau ovali pentru a mai indulci natura unghiulara a fetei.

 

Ochelari de soare pentru fata rotunda

Ochelari de soare pentru fata rotundaFata rotunda este descrisa ca avand lungimea cat si latimea egale, acestea fiind caracterizate prin curburi largi, foarte putin ascutite. Persoanele cu fata rotunda ar trebui sa aleaga ochelari de soare cu unghiuri ascutite (patrati sau dreptunghiulari) pentru a le accentua si defini trasaturile sau modele cu lentile alungite, in lateral, cu rame inguste, geometrice, pentru a masca rotunjimea fetei si astfel ies la iveala alte tasaturi placute ale fetei.

 

Ochelari de soare pentru fata ovala

Ochelari de soare pentru fata ovalaFata ovala este o tipoloigie care face foarte usoara sarcina de a alege ochelarii de soare, deoarece fata ovala este considerata fizionomia perfecta. Aceasta este caracterizata prin frunte si maxilar la o dimensiune aproape egala, cu obrajii.

Persoanele care au forma fetei ovala pot fi considerate privilegiate intrucat majoritatea modelelor de ochelari de soare li se vor potrivi de minune. Proportiile echilibrate ale fetei ovale iti permit sa alegi orice model de ochelari de soare doresti. Desi forma fetei este bine proportionata, incercati totusi sa stati departe de ramele inguste sau mult prea rotunde.

 

Ochelari de soare pentru fata alungita

Ochelari de soare pentru fata alungitaDaca ai fata alungita, cu trasaturi ascutite, prea lungi, lasate, incearca sa-ti iei ochelari cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip „pilot". Daca ai fata „lunguiata" o indicatie ar fi ochelarii cu rame care sa acopere centrul fetei. Efectul creat este unul de diminuare optica a lungimii fetei.

 

Ochelari de soare pentru fata in forma de inima

Ochelari de soare pentru fata in forma de inimaCel mai dificil este sa gasesti ochelari pentru fata in forma de triunghi inversat (inima), cu frunte lata, pometi proeminenti si barbie ingusta. Este important sa probezi mai multe modele pentru a gasi perechea care ti se potriveste. Femeile cu tipologia fetei „inima" trebuie sa mizeze mai mult pe alegerea unor rame cat mai subtiri, rotunde sau patrate pentru a estompa latimea fruntii. Ramele mai groase in partea inferioara vor imbunatati si ele look-ul dumneavoastra. In general, se potrivesc ochelarii de dimensiuni reduse.

 

Ochelari de soare pentru fata diamant

Ochelari de soare pentru fata diamantForma de fata „diamant” este rar intalnita. Astfel, pentru a pune ochii mai mult in evidenta si pentru a crea impresia de pometi mai putin proeminenti, ochelarii de soare fara rame, cu forma ovala sau ochi-de-pisica pot oferi echilibru trasaturilor fetei. Fata in forma de diamant, se potriveste perfect cu ochelarii de soare retro, dar fara rame mari sau lentile prea colorate

Orice am alege, oval, rotund, sport, colorat sau mai putin colorat, trebuie sa avem insa in vedere si fizionomia, calitatea lentilelor si rezistenta ramelor. Vara aceasta se poarta absolut orice... imaginatie sa existe caci in rest optiuni si modele avem de unde alege.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole