Indiferent ca e vara, primavara sau toamna, razele puternice ale soarelui ne dau intotdeauna batai mari de cap. Astfel, arsurile solare ne pot afecta indeosebi tenul si buzele daca nu ne luam masuri de protectie. Multe femei fac aici o mare greseala, crezand ca arsurile solare pot aparea doar in timpul verii. Nimic mai fals, deoarece soarele poate fi puternic atat primavara cat si toamna. Asa ca cel mai bine e sa fiti tot timpul protejate.

Masuri de protectie impotriva razelor solare

Arsurile solare sunt o mare problema primavara, deoarece multi oameni inca nu experimenteaza caldurile din timpul verii si cred ca nu au nevoie de protectie solara. De asemenea, dupa aparitia toamnei si odata cu primele temperaturi mai scazute, foarte multe persoane cred ca lupta impotriva razelor de soare a luat sfarsit. Insa toamna este un anotimp foarte periculos, cu fluctuatii mari de temperatura si pana pe la sfarsitul lui octombrie soarele poate creea inca probleme.

arsuri solare toamnaAstfel, este dovedit ca soarele poate fi la fel de puternic primavara sau toamna asa cum este si in timpul verii si va puteti arde pielea cu usurinta daca nu folositi o crema cu protectie solara. Chiar daca fondul de ten si pudra contin elemente cu protectie solara, acestea nu sunt suficiente. Ar trebui sa utilizati de aproape opt ori cantitatea de fond de ten pe care o utilizati in mod normal si de aproape 15 ori cantitatea de pudra pentru a ajunge la un factor de protectie solara decent. Cel mai bun mod de a preveni arsurile solare este sa folositi o crema cu un SPF de cel putin 30. Deasemenea este indicat sa va cumparati o crema care este rezistenta la apa, pentru a nu fi nevoite sa va dati cu crema odata la 2-3 ore. Nu folositi creme ramase de anul trecut pentru ca acestea nu mai ofera aceeasi protectie ca atunci cand erau proaspete.

Nu uitati sa va protejati buzele

Buzele sunt in mod constant expuse la soare, astfel incat se pot usca, arde foarte usor. Protejati-va buzele cu un ruj sau balsam de buze cu un grad de protectie solara de minim SPF 15. Luciurile de buze nu sunt bune impotriva razelor solare, asadar, daca vreti sa purtati un luciu de buze, asigurati-va ca va pregatiti buzele initial buzele cu un balsam de buze cu protectie solara. Rujurile au o durata de viata de un an sau chiar mai mult daca sunt ferite de surse de caldura. Daca ati suferit de gripa sau ati avut o raceala, este indicat ca inainte sa refolositi rujul sa va asigurati ca l-ati sters bine.

Articol de Iustina C.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole