Nu concepem sa ne vedem cu... pleoapele superioare cazute sau cu pungi sub ochi? In acest moment ne gandim sa recurgem la chirurgia estetica.

Cine are nevoie?

Grasimea periorbitala ofera un aspect cazut la nivelul pleoapei superioare si incretire la nivelul pleoapei inferioare. Acest fenomen poate sa apara destul de devreme la unele persoane. Dar, in general, apare la o anumita varsta si acesta imbatraneste mai mult privirea, dar imbatraneste si fata.

Operatia – este vorba despre blefaroplastie – si se face la toate cele patru parti ale pleoapelor; mai rar se intampla sa se faca doar la doua.

Cum decurge interventia

In timpul primei intalniri cu chirurgul, el este cel care evalueaza eventualul exces de piele si identifica clusterele de grasime. Inainte de interventie, trebuie sa se faca, de asemenea, un examen oftalmologic pentru a se verifica mai ales daca secretia de lacrimi este buna, si o consultare cu medicul anestezist. Multi chirurgi ofera o anestezie generala (usoara) pentru operatia care dureaza aproximativ o ora si jumatate la patru pleoape si intre 45 de minute si o ora pentru doua pleoape. Interventia consta in eliminarea excesului de grasime si apoi in retragerea pielii prin lifting sau cu laser. In principiu, nu ramane nici o cicatrice vizibila dupa operatie.

Uneori putem ajunge dimineata si pana seara sa plecam acasa. Uneori, este propusa spitalizarea cu o zi inainte de interventie. Unii chirurgi sau anestezisti fac externarile imediat dupa operatie.

Costul unei astfel de interventii chirurgicale la toate cele patru parti ale pleoapelor costa aproximativ 2 500 de euro.

Dupa operatie

chirurgia pleoapelorUmflarea pleoapelor si vanataile apar adesea la 48 de ore dupa interventie. Putem fi, de asemenea, jenati de o strangere a pleoapelor. Tulburari ale vederii si dificultati la citit sunt, de asemenea, asteptate in urmatoarele zile. Firele sunt scoase, de obicei, la 3 - 6 zile dupa operatie, iar revenirea la locul de munca poate fi luata in considerare dupa o saptamana. Machiajul este de obicei posibil la zece zile dupa interventie. In cazurile in care cicatricile sunt usor vizibile, se recomanda ca zona sa fie protejata de soare in urmatoarele sase luni. O perioada de trei-sase luni este intr-adevar necesara pentru a percepe schimbarea si a va bucura de rezultatul final.

Riscuri si contraindicatii

Riscurile sunt legate de operatie in sine si de anestezie.

In unele cazuri, vanataile pot sa apara la cateva zile dupa interventie. Rareori, pot aparea unele complicatii, inclusiv:

• Infectie,

• O cicatrice mai putin buna decat sperati,

• Tulburari ale secretiei de lacrimi,

• Dificultati la deschiderea sau la inchiderea completa a pleoapelor,

• Sindromul de "ochi rotund" atunci cand chirurgul intinde prea mult pielea, iar ochii raman intr-o expresie precum cea de"surprins".

Sfatul nostru

  • Dupa prima intalnire cu chirurgul acordati-va 15 zile de reflectie obligatorie pentru a va gandi bine si pentru a va consulta cu cei din jurul vostru, inainte de a va hotari pentru interventie.
  • Daca nu sunteti multumita dupa prima conultatie, nu ezitati sa cereti si un al doilea aviz de la un alt chirurg.
  • Trebuie sa primiti de la chirurg toate detaliile privind operatia pe care v-ati propus sa o faceti.
  • Nu luati niciun medicament care contine aspirina cel putin cincisprezece zile inainte de operatie.
  • Stati nemancata (chiar si nebauta) cu cel putin sase ore inainte de operatie.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole