Cosmeticele de la Marea moarta sunt bogate in minerale, apele si noroiul Marii Moarte au fost de-a lungul timpului apreciate. Un fenomen geologic care a luat fiinta cu aproximatv 3 milioane de ani in urma a dat nastere unei mari naturale a facut astfel incat multe straturi vechi de pamant bogat in minerale au fost expuse apei iar un proces de evaporare continua de mii de ani a dus la cresterea concentratiei de minerale si sare din lacul gigantic care este cunoscut sub numele de Marea Moarta.

Apa de izvor  a izbucnit formand in valea ce exista in acea zona, un lac aflat la 400 m sub nivelul marii, ceea ce il claseaza ca lacul de la cea mai mica altitudine de pe pamant, fiind locul unde se înregistreaza cea mai mare presiune atmosferica si o densitate a oxigenului cu 15% mai mare.

Compozitia Marii Moarte este considerata unica, ea continand cel mai mai inalt nivel de magneziu, calciu, siliciu, sodiu si potasiu in comparatie cu oricare alta apa sarata din lume , inclusiv fata de oceane.

Legendele spun ca pe fundul acestei mari s-ar afla ruinele oraselor Sodoma si Gomora.  Ee constituie o destinatie turistica cautata in zilele noastre.

Din cele mai vechi timpuri, foarte multi oameni au venit in regiune sa se relaxeze, sa se bucure de frumusetea sa, precum pentru calitatile terapeutice si de intretinere a tineretii ale Marii Moarte.

Cerceterile si studiile medicale au dovedit, dincolo de orice indoiala, eficacitatea acestor minerale in tratarea si prevenirea diferitelor boli, cum ar fi psoriazis, acnee, reumatism s.a.

Ca si in trecut, Marea Moarta continua sa atraga zeci de mii de turisti anual in cele foarte multe statiuni de tratament aflate pe malurile sale.

De ce produsele din Marea Moarta sunt diferite?

cosmetice marea moarta

Produsele cosmetice de la Marea Moarta sunt unice,ele fiind la fel de eficiente pentru toate tipurile de piele. Produsele de la Marea Moarta cresc nivelul de hidratare si permeabilitate a pielii, permitand astfel mineralelor sa patrunda in straturile cele mai profunde ale epidermei.

Acest proces, la randul sau , inlocuieste mineralele esentiale, ce sunt necesare pentru retinerea umiditatii si a cresterii celulelor sanatoase.

Apele Marii Moarte contin 21 minerale, inclusiv magneziu, calciu, brom, siliciu si potasiu, din care 12 nu se gasesc in nici un ocean din lume. Unele sunt recunoscute pentru capacitatile inducerii unei senzatii de relaxare, de hranire a pielii, de activare a sistemului circulator, precum si pentru fcapacitatea reducerii disconfortului reumatic si a tulburarilor metabolice.

Ce fac produsele de la Marea Moarta?

Beneficii cutanate:

  • atragerea in exterior a impuritatilor din piele.
  • calmarea iritatiilor pielii, a senzatiilor de mancarime si de arsura.
  • netezirea si catifelarea pielii.
  • restaurarea echilibrului  de umiditate al pielii.

Beneficii fiziologice:

  • ajuta la detoxifierea organismului si la indepartarea virusilor.
  • stimuleaza circulatia.
  • actioneaza ca un antibacterian natural.

Beneficii psiho-fizice:

  • ofera relaxare profunda.
  • ajuta la eliminarea stresului si a tensiunii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole