Pentru a avea o gura mai generoasa, sau pentru a scapa de ridurile de la colturile buzelor, se apeleaza la interventiile chirurgiei estetice sau medicinei. Sunt posibile diferite solutii pentru a satisface asteptarile femeilor, si mai rar ale barbatilor.

Raspunzand asteptarilor

Cele mai multe femei care doresc sa isi faca un retus al buzelor, au o gura asa de mica incat pot imprima un aspect sever fetei. Cazul cel mai frecvent este de a reda tineretea gurii, de a reduce liniile fine, care o inconjoara.

Preparatele injectabile pentru buze

Pentru a modifica aspectul buzelor, se creste volumul acestora sau se reduc ridurile din jurul gurii, si pentru acestea exista doua tipuri de preparate injectabile. De-a lunul anilor, injectiile cu silicon au fost foarte folosite pentru buze, dar ele sunt acum interzise in unele tari europene.

  • "Lipostructura" este o interventie destul de semnificativa. Ea consta in prelevarea unei autogrefe  dintr-un pic de tesut gras de la pacient si injectarea ei in buze (sub anestezie generala), de obicei, colectata din partea de sus o coapsei sau a abdomenului. Este o tehnica destul de clasica. Rezultatele variaza, acestea pot arata un aspect neregulat in functie de repartitia preparatelor injectabile, si angreneaza o umflatura pentru 15 zile. Vanataile, de asemenea, pot aparea si dureaza 10-20 de zile dupa operatie.

  • Acidul hialuronic este un produs, care in zilele noastre este adesea folosit pentru a fi injectat, folosind un ac foarte fin si sub anestezie locala. Este ideal pentru "incercari", sa vedeti cum v-ar sta, deoarece acidul hialuronic este absorbabil dupa cateva luni, in cazul in care rezultatul nu va place. Pe de alta parte, daca doriti sa pastrati volumul buzelor, ar trebui sa repetati interventia. Aceasta procedura poate fi facuta de un medic estetician, celelalte de un chirurg estetician.

Implanturile pentru buze

implanturi pentru buzeIn prezent exista doua tipuri principale de implanturi pentru buze:

  • Implantul cu Gore-tex care este de multe ori bine tolerat si foarte adaptabil la structura buzelor. Operatia se face sub anestezie locala. Acest implant poate fi eliminat destul de usor in cazul in care apar probleme sau nemultumire.

  • Implantul cu gel de silicon care este o tehnica relativ recenta, pentru care nu exista multe efecte secundare.

In unele cazuri, aceste implanturi pot duce la infectii.

Cat costa marirea buzelor?

O regula importanta in ceea ce priveste preturile platite pentru o retusare a buzelor este ca ele variaza foarte mult in functie de medic si de interventia dorita. Pentru injectiile cu acid hialuronic, depinde de cantitatea de produs utilizata si de compozitia sa. Costa intre 250 si 500 de euro pentru amandoua buzele. Autogrefele de grasime costa in jur de 1.500 de euro.

Pentru implanturi: in jur de 1200 euro de buza pentru implant cu Gore-tex, si 1 700 de euro pentru doua buze imlantate de gel de silicon.

Recomandarea noastra

  • Solicitati explicatii suficiente inainte de interventie. Nu ezitati sa consultati si un al doilea medic pentru un aviz suplimentar la cea mai mica indoiala.

Articol de Antoneta Barbu

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole