In cele 9 luni de sarcina si, in special, in primul trimestru, cand se formeaza principalele organe ale fatului, va trebui sa fii foarte prudenta in alegerea produselor cosmetice pe care le folosesti.

Marea majoritate a cosmeticelor din comert contin substante chimice iar acestea patrund prin porii pielii intra in circulatia sanguina, apoi traverseaza placenta si ajung la bebelus. In medie, o femeie "incorporeaza" anual circa 2-3 kilograme de substante toxice prin intermediul produselor cosmetice pe care le foloseste.

Alternativa ar fi produsele cosmetice bio, deoarece :

- nu contin substante alergene sau periculoase pentru piele,

- nu contin parabeni (substante conservante care se intalnesc in mai toate cosmeticele, despre care se crede ca pot provoca aparitia cancerului)

- nu contin parafina si nici parfumuri sintetice

- prin folosirea cosmeticelor bio se garanteaza respectul fata de om prin absenta substantelor chimice poluante (pesticide, ingrasaminte, sintetice, OGM)

cosmetice bio pentru gravide- prin folosirea lor se sustine agricultura biologica, mod de productie ce respecta biodiversitatea si echilibrele naturale pentru o mai buna calitate a vietii si nu in ultimul rand se protejeaza animalele (testele sunt interzise la fel ca extractele animalice).

- sunt testate dermatologic

cosmeticele bio respecta mediul pe langa faptul ca sunt bune pentru piele

Pe internet oferta de cosmetice bio este foarte bogata si variata, dar nu uita ca inainte de achizitie sa verifici ingredientele si cauta pe forumuri parerile celor ce au folosit deja acel produs.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole