Cea mai mare minune de pe lumea asta este sa ai un copil, pe care sa-l cresti si sa-l educi in conditii cat mai bune. Daca esti insarcinata e normal sa iti doresti sa ai o piele fina, sa scapi de parul in exces. Daca esti insarcinata, nu inseamna ca nu te poti aranja, ca nu poti sa ai o piele frumoasa, sanatoasa, epilata. Dar tinand cont ca in burtica ta se formeaza trupul copilului tau, care inca este foarte fragil si poate fi afectat de tot ceea faci tu, trebuie sa alegi cea mai potrivita metoda de epilat.

Epilarea cu crema depilatoare

Crema depilatoare actioneaza numai la suprafata pielii. Totusi la ce trebuie sa fiti atente? Datorita faptului ca unele femei au pielea mai sensibila cand sunt insarcinate, trebuie sa fiti atente la timpul cat isi face efectul, deoarece riscul iritatiilor este mai ridicat daca o lasati sa actioneze mai mult timp pe piele(datorita prezentei amoniacului). Pentru zonele de deasupra sprancenelor, alegeti o crema speciala pentru "fata". Verificati cu atentie daca se afla in termenul de valabilitate si compozitia cremei depilatoare. Exista creme depilatoare care sunt permise a fi folosite pentru epilare in timpul sarcinii.

Epilarea cu lama de ras

epilarea in timpul sarcinii

Epilarea prin utilizarea lamei de ras sau a unui aparat de ras pentru femei este preferata de femeile ceva mai comode. Rasul iti permite sa ai o piele fina in timp scurt fara durere. Un inonvenient in cazul utilizarii lamei este ca parul creste foarte repede si reluarea actiunii dupa un timp scurt poate conduce la iritatii. Iritatiile nu sunt deloc placute pentru subrat si inghinal. Pentru femeile care se epilau astfel si inainte de a ramane insarcinate, rasul ramane in mod cert cea mai buna varianta, mai ales cand burtica incepe sa creasca.

Epilarea cu epilatorul electric

Fiind obisnuite cu el, nu ar fi nicio problema. Doar ca durerea este mare tinand cont de zonele unde este pielea mai fina ( zona inghinala si axila). Cu cat ne epilam de mai multe ori cu epilatorul electric cu atat devenim mai rezistenti la durere, ceea ce face epilarea mai putin dureroasa.

Epilarea cu ceara

Daca putem sa alegem, cel mai indicat ar fi sa alegeti epilarea cu ceara rece, in antiteza cu cea calda. De ce? Caldura poate provoca o dilatare a vaselor sanguine ceea ce conduce la aparitia varicelor. Cu benzile epilatoare, veti avea un rezultat bun si fara dureri mari.

Desi epilatul cu ceara este mult mai potrivit pentru a avea picioare frumoase mai mult timp, acesta poate deveni si foarte dureros. In timpul sarcinii, dar mai ales in ultimul trimestru de sarcina, pielea ta este mult mai sensibila si predispusa la iritatii, dar in acelasi timp vei tolera mai greu durerea din timpul unei sedinte de epilat - o durere intensa in ultima parte a sarcinii poate provoca contractii, ce pot declansa o nastere prematura. De aceea, specialistii au ajuns la concluzia ca te poti epila cu ceara in timpul sarcinii, dar e bine sa eviti sa faci acest lucru in cel de-al 3 lea trimestru.

Epilarea cu laser

Spuneti ca sunteti insarcinate in momentul in care intrati intr-o clinica pentru epilare cu laser. Chiar daca nu exista dovezi ca epilarea cu laser poate fi daunatoare in timpul sarcinii, s-ar putea totusi sa gasesti cu greu un cabinet care sa accepte sa execute aceasta procedura daca esti insarcinata.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole