Alaptatul la san al copilului are si unele aspecte de discomfort, unul din aceste elemente neplacute este folosirea sutienului. Dar firmele producatoare de sutiene au gasit o solutie, si au inventat un sutien special pentru alaptat, care sa poata expune foarte repede si comod mamelonul copilului. Cu un astfel de sutien pentru alaptat, alaptarea devine pentru femei o activitate mai confortabila si mai discreta!

Ce fel sunt sutienele de alaptat

Sutienele pentru alaptat sunt disponibile in numeroase modele, pline sau din dantela, albe, negre sau crem. Marimile sunt aceleasi ca in cazul sutienelor normale.
Sutienele pentru alaptare se pot deschide in patru moduri diferite:
- O deschidere in fata intre cele doua cupe;
- Material elastic care sa permita sa scoti sutienul pe cap, asemanator celor de sport;
- Fermoare care sa se deschida sub fiecare cupa;
- O deschidere pe bretea, in zona umarului care sa desfaca cupa si sa elibereze sanul. Asigurati-va ca designul sutienul descopera intreg sanul si nu doar mamelonul, pentru ca altfel materialul ar putea presa partea inferioara a sanului, blocand canalele mamare.
Ai nevoie de cel putin doua sau trei sutiene pentru alaptat, deoarece organismul produce constant lapte, va trebui sa va spalati sutienele frecvent, chiar daca folositi un tampon care sa absoarba excesul de lapte, si cel putin in primele luni ale bebelusului nu ai timp sa speli destul de des.

Vedeti mai multe modele de sutiene pentru alaptat aici sau aici.

sutien pentru alaptat din dantela

sutien pentru alaptare alb
Sutien din dantela pentru alaptat. Vezi in magazin! Sutien pentru alaptat alb de la Tigex. Vezi in magazin!
 sutien de alaptat microfibra  sutien de alaptat comod
 Sutien de alaptat (variante pe alb si negru), cupe mulate din spuma acoperite cu microfibra. Vezi in magazin  Sutien cu bretele confortabile, deschidere larga pentru alaptat. Vezi in magazin!
 sutien pentru alaptare fara arcuri  sutien alaptare alb fara arcuri
 Sutine pentru alaptare fara arcuri cu dantela roz, se desprind cupelor din partea de sus. Vezi in magazin!  Sutien alaptare fara arcuri cu dantela, perniţe pe interior pentru a asigura o susţinere perfecta. Vezi in magazin!

Cum trebuie sa aleg un sutien pentru alaptat?

Cand cautati sa cumparati un sutien pentru alaptat trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte
- E optim ca sutienele pentru alaptar sa fie confectionate din bumbac, sau cu un continut foarte mare de bumbac (peste 80%). Bumbacul iti va mentine temperatura corpului in acea zona la niveluri normale, nu produce iritatii si de regula este si antialergic.
- Sa aiba sistemul de prindere (carlige, gaici, fermoare) conceput astfel incat sa se prinda si sa se desprinda usor, folosind o singura mana si care sa nu preseze, jeneze pielea.
- sutienul sa fie prevazut cu dispozitive de inchidere-deschidere in fata pentru eliberarea sanului care sa poata fi manevrare lejer doar cu o singura mana.
- Sutienul nu trebuie va stranga, e necesar sa fie comod si sa fie destul de elastic avand in vedere ca sanii se vor mari in volum dupa nastere.
- Sa aiba bretele late care sa nu alunece, si sa sa aiba benti late care sa sustina sanul.
Nu sunt recomandat sutienele cu dantele deoarece in primele zile de alaptat este posibil ca sfarcurile sa devina dureroase si un sutien cu dantela este ultimul lucru de care ai nevoie, si in plus este probabil ca uneori sa ai si anumite iritatii la sfarcuri datorita alaptarii.
Exista si sutiene de alaptat special concepute pentru timpul noptii. Acestea sunt mai usoare iar cele doua parti componente sunt realizate astfel incat poti sa strecori sanul afara foarte usor.
Cautati in magazinele de specialitate un sutien de alaptat spre finalul sarcinii (ideal ar fi in cea de-a 36-a saptamana de sarcina), deoarece pe parcursul sarcinii sanii cresc in volum, si este riscul sa nu se mai potriveasca cand veti naste.

Cum stii ce masura de sutien ti se potriveste?

Masurile pentru sutienul de alaptat nu difera de masurile pentru sutienul obisnuit de sarcina, iar masurarea dimensiunilor se face astfel: 
- Masoara-ti circumferinta zonei de sub sani. La aceasta masura adauga inca 12 centimetri pentru a obtine marimea adecvata a sutienului 
- Masoara-ti circumferinta peste sani. In cazul in care aceasta coincide cu circumferinta toracelui, sub sani, ai nevoie de un sutien cu cupa A.

Daca circumferinta e mai mare cu pana la 3 centimetri decat cea toracelui, atunci ai nevoie de sutien cupa B, iar in cazul ca este cu peste 5 centimetri mai mare, ai nevoie de sutien cupa C.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole