De ce sa consumam produse BIO?
Din ce in ce mai multi dintre noi alearga dupa produse BIO, oare aceasta goana dupa BIO...
Pe timpul sarcinii, folosirea anumitor cosmetice sau a unor tehnici de infrumusetare trebuie evitate pentru binele tau si al copilului.
Pe tot parcursul celor noua luni, boli minore neplacute te vor deranja si iti vor afecta aspectul fizic. Aceste probleme sunt : pielea uscata sau grasa, parul tern, unghiile moi, hiperpilozitatea, picioarele grele… dar nu stii ce creme sa alegi sau ce tehnici sa eviti? Pe de alta parte, ce ritualuri de infrumusetare trebuie privilegiate? Iata cateva sfaturi pentru a ramane frumoasa in timp ce iti astepti bebelusul !
Starea ta va fi mai vulnerabila, asa ca ai tot interesul sa ajungi pe mainile unor profesionisti. Odata cu cresterea burticii, sa te epilezi sau sa iti faci pedichiura poate sa devina un calvar pentru tine. Retine ca cel mai bun moment in care sa te bucuri de un centru de infrumusetare este, probabil, in al doilea trimestru de sarcina: ai trecut de greata, iar silueta ta incepe sa se rotunjeasca. Nu uita sa iti faci o programare cu aproximativ doua saptamani inainte de nastere pentru a fi sigura ca il intampini pe cel mic asa cum se cuvine.
Nu numai ca vei fi incantata sa te simti curata la maternitate, dar, in plus, nu vei mai fi preocupata cu aceasta problema in zilele care preceda nasterea.
Pentru a petrece un moment placut, poarta pe sub haine un costum de baie lejer. Daca te simti putin stanjenita adu-ti o haina sau o camasa pentru a o purta peste. Nu uita sticla de apa si o gustare.
Pentru a alege locul, mizeaza pe adresele care se adreseaza viitoarelor mamici. Evita saloanele (chiar si pe cele foarte dragute) care nu obisnuiesc sa se ocupe de femei cu burtici. Poti sa te simti primita ca o clienta foarte neplacuta si te vei simti cu adevarat rau vazandu-le lipsa de precautie. Daca iti cunosti bine esteticiana, vorbeste direct cu ea. In orice caz, sun-o inainte pentru a sti exact cum se desfasoara tratamentul: conditii, durata, contraindicatii, etc.
- Camera de aburi, sauna si ceara fierbinte trebuie evitate, deoarece acestea ar putea declansa sau agrava problemele de circulatie (retentia de lichide, vene varicoase, hemoroizi), frecvente in al doilea trimestru de sarcina.
- Jeturile puternice. Acestea ar putea sa ajunga pe piept sau pe abdomen. In plus jeturile slabesc tesuturile deja slabite de impregnarea hormonala si cresterea in greutate.
- Masajul tonifiant al spatelui. Corpul tau este prea sensibil (in special din cauza ligamentelor), nu poti sta pe burta, iar spatele s-ar putea sa te doara din cauza faptului ca se schimba centrul de greutate. Pe scurt, doar un fizioterapeut, kinetoterapeut poate sa iti faca masaj la spate si la gat, fara sa existe riscul de a te face sa suferi si mai mult.
- Uleiurile esentiale. Din cauza posibilei lor toxicitati, care ar putea sa ii faca rau bebelusului, ele sunt contraindicate pe perioada sarcinii. Poti sa ii ceri esteticienei sa le inlocuiasca cu uleiuri neutre.
- Produsele de ingrjirea bustului. Sanii tai sunt mai sensibil decat de obicei (caldura, tensiune, roseata) si suporta mai creu cremele.
- Gomajul prea abraziv. Pielea ta (in special pe fata, pe sani, pe abdomen si pe solduri) este bulversata brusc. Exfolierea poate sa se agraveaze si sa apara pericole cum ar fi masca de sarcina sau vergeturile.
- Cremele autobronzante si razele ultraviolete. Ele risca sa provoace sau sa agraveze masca de sarcina, acele pete maro aparute in jurul ochilor si in jurul gurii.
- Bai cu hidromasaj. Ele reusesc sa iti relaxeze usor muschii. Chiar si bebelusul le va aprecia. Acestea sunt benefice si pentru picioarele grele.
- Cremele hidratante. Un gomaj dulce facut cu produse naturale, ulei de masaj cu aroma de migdale dulci sunt mijloace perfecte pentru a-ti ajuta tesuturile epidermei sa reziste pe perioada sarcinii, fara sa apara crapaturi. Aceste creme sunt ideale pentru persoanele care sufera de piele uscata.
- Produsele de ingrijire a tenului. Curatarea pielii, mastile reechilibrante (cu argila, de exemplu), cremele pentru conturul ochilor. Toate aceste mijloace sunt bune pentru a calma pielea si a-i reda luciul in caz de insomnie cronica.
- Masajul de relaxare pe gat, cap, maini, picioare si gambe. Atat timp cat acesta nu iti afecteaza, profita din plin de el.
- Manichiura si pedichiura, epilarea (cu ceara calda nu fierbinte) si coafatul iti vor permite sa ramai frumoasa in timp ce iti astepti copilasul fara sa existe niciun risc pentru acesta sau pentru tine.
Articol de Antoneta Barbu