Coafuri de gala – o garantie a elegantei
Cu toate visam la coafura perfecta, care san e puna in evidenta chipul si toate...
Colantii pot fi o alternativa potrivita pentru blugi, dar cum burtica ta este deja de proieminenta colantii de dinainte de sarcina nu prea ti se mai potrivesc. Unele gravide tanjesc dupa colanti, mai ales in utlimele luni de sarcina, deoarece se simt mai confortabil in colanti datorita elasticitatii acestora.
Cautand pe inernet am gasit un model de colanti pentru gravide marca Marilyn Mama la sosetaria.ro, acestia au o banda moale si confortabila pentru abdomen si un clin igienic special care se prelungeste pe abodomen. Producatorii spun ca purtarea acestor colnati pentru gravide are ca efect imbunatatirea circulatiei sanguine si prevenire a varicelor si a oboselii la nivelul picioarelor.
Colanti gravide pot fi purtati pe sub un top lung, rochie, sarafan, tunica sau pulover lung. Puteti sa ii accesorizati cu o curea sau centura purtata jos, sub burtica. In timpul zilei ei merg de minune cu balerini sau cu pantofi cu talpa joasa. Pentru perioada mai racoroasa un pulover lung si cizme sub genunchi sunt o combinatie comoda si pe atat de eleganta pe cat vi-o doriti.
Daca aveti probleme de circulatie, vase sparte sau chiar varice accentuate la nivelul pielii este recomandat sa combinati un look elegant cu un colant special care sa previna oboseala picioarelor sau accentuarea varicelor (colantii Marilyn Mama de pe sosetaria.ro au aceasta caracteristica).
Incercati sa evitati colantii din materiale sintetice care duc la supraincalzire si transpiratie. Bumbacul si microfibra sunt cele mai potrivite atat pentru a permite pielii sa respire cat si pentru maleabiltatea si elasticitatea materialelor.
Daca descoperiti ca va este mai comod sa purtati colanti, iata cateva sfaturi pentru a fi sigura ca sunteti mereu in limitele modei:
Combinatia colant - tunica este cea mai adaptabila atat pentru un look sport, cat si pentru unul elegant. Tunicile variaza in functie de lungime, deci asigurati-va ca lungimea pe care o alegeti sa va asigure acoperirea potrivita a coapselor. Deasemenea in cazul gravidelor cu soldurile mai late puteti opta pentru un model geometric care sa va avantajeze subtiindu-va talia si aplatizandu-va liniile laterale. Tunica poate fi sub forma de pulover sau de jerseu. Cureaua este un acesoriu care va poate ajuta sa dati o nota de originalitate, culoare si forma tinutei alese.
Combinatiile de culoare le puteti alege inspirandu-va din tinutele clasice ale colectiilor in voga, dar aveti grija ca ele sa va reflecte corect personalitate. Nu sunt de neglijat nici indicatiile cromoterapiei de a purta nuante de rosu atunci cand sunteti mai obosita, de galben pentru afectiuni ale stomacului sau greturi, verde pentru a putea ierta mai usor si a fi mai armonioasa, albastru pentru o mai buna comunicare cu cei din jur, s.a.m.d..
Fie ca esti mai scunda si vrei sa compensezi, fie ca esti mai inalta si vrei sa mai atenuezi, combinatia colant-tunica iti ofera aceste oportunitati. Gravidutele mai scunde sau cu un burtica mai tuguiata trebuie sa opteze pentru o tunica care sa nu depaseasca jumatatea coapselor, cu model liniar vertical si pe cat posibil cu una, maxim doua culori, colantul trebuind sa fie cel de nuanta mai inchisa. Gravidutele mai inalte pot opta pentru tunici mai largi, dar care sa aiba o lungime decenta accesorizate cu curele sau snururi largi sub talie.
Atat ca si aspect, dar mai ales ca si confortabilitate si ergonomie a coloanei vertebrale, se recomanda pe toata perioada sarcinii balerinii, pantofi si cizme cu talpa cat mai plata. Acestea se potrivesc cel mai bine si cu combinatia colant - tunica.
Rochia este o tinuta ce nu lipseste din garderoba nici unei femei. Adaptata la formele gravidei, ea poate fi purtata cu eleganta si in aceasta perioada. Recomandarile facute pana acum sunt perfect adaptabile situatiei in care doriti sa asortati rochiile cu dresuri speciale, colanti sau egeri.