La ZorileStore.ro Black Friday dureaza 3 zile
Avem o veste buna pentru fanii ZorileStore.ro, toate produsele de pe ZorileStore.ro vor avea o...
Cum ne imbracam copiii? Ai un bebe mic si nu stii ce haine sa alegi pentru el? Alegerea hainelor este foarte importanta atat din punct de vedere al conforului cat si din punct de vedere estetic. Starea psihica a copilului tau va fi influentata de hainele pe care le poarta, daca hainele ii ofera un confort si ii plac si din punct de vedere estetic acesta se va simti mult mai bine in propria piele, si va fi mai fericit.
1. Cand e vorba de haine pentru copii acestea trebuie croite la dimensiunile copiilor, nu trebuie sa atarne si nici sa fie lipite de piele.
2. Pielea copiilor este subtire si delicata, de aceea materialele din care sunt confectionate hainele pentru copii trebuie sa fie moi, usoare, din fibre naturale care sa se poata spala cu usurinta. Taieturile, cusaturile, hainelor sau lenjeriei trebuie facute in exterior si nu inspre pielea copilului pentru a nu-i cauza iritatii.
3. Se exclud cu desavarsire jartierele si in special elasticul de la pantaloni in zona mijlocului, genunchi, la maneci, deoarece perturba circulatia sanguina si pot produce rani sau iritatii.
4. O atentie deosebita trebuie acordata la incaltaminte, astfel daca ne referim la incaltaminte pentru copii, aceasta trebuie sa fie lejera, cu o talpa moale si usoara, cu 1/2 numar mai mare decat piciodrul copilului, (pantofii prea mici deformeaza mersul, iar cei prea mari mersul devine obositor si adeseori se produc rosaturi dureroase). ...
5. Lenjeria de corp se confectioneaza din tesaturi usor de spalat, si in acelasi timp higroscopice (bumbacul este recomandat).
6. Lenjeria de noapte trebuie sa fie moale, usoara si sa incalzesca uniform corpul, se schimba la maxim 2-3 zile.
7. Obligatoriu, zilnic se schimba ciorapii, si maioul.
8. Aerisirea zilnica a lenjeriei cat si a hainelor. Dupa cateva ore de stat la soare, bacteriile dispar. Haine-le se curata apoi cu peria sau cu aspiratorul.
9. Lenjeria de pat nu se apreteaza, deoarece devine astfel rigida si impermeabila pentru aer si vaporii de apa.
10. Incercati sa folositi cat mai mult haine colorate, cu imprimeuri vesele, astfel de haine fiind foarte indragite de copii, exercitand o influenta pozitiva directa asupra lor, si chiar le poate aduce zambete.
De la o anumita varsta, este foarte util sa lasam copilul sa aleaga hainele potrivite pentru el din dulapul sau pentru ca nu o face intamplator. Acest lucru pe langa faptul ca il face mult mai responsabil, in ceea ce priveste deciziile si comportamentul pe care il are, il determina sa fie mult mai atent cu hainele sale in timpul jocului sau in timpul mesei (ca sa nu-si murdareasca tricoul preferat).
Prin alegerea hainelor ii cultivam de-asemenea si simtul estetic copilului. Este foarte bine ca atunci cand vrem sa imbracam copilul sa-i selectam mai multe hainute ca el sa poata alege din ele. In felul acesta el va purta si hainuta corespunzatoare vremii de afara si vom evita si discutiile in contradictoriu. Luam mai multe din hainele potrivite momentului din dulap, le asezam pe pat si ii spunem "Uite hainutele tale, alege din ele cu ce vrei sa te imbarci si imbraca-te".
Un alt aspect foarte important este cumparatul hainutelor. Decat sa mergem sa-i cumparam haine copilului, iar el sa ramana acasa cu bona sau bunica, mai bine il invitam pe copil la o plimbare prin magazine. In felul acesta cel mic ne va ghida spre alegerea hainutelor sale si le va purta cu mai multa placere. E bine sa ii explici avantajele sau dezavantajele diferitelor hainute din punct de vedere estetic, croiala si materiale, astfel si el va lua decizii mai responsabile, si va intelege mai bine argumentele tale cand ii vei spune ca azi ii trebuie o haian mai groasa ca este frig afara, sau ca mergem la petrecere si trebuie sa luam hainele cele mai elegante, sau ca nu trebuie sa luam hainele mai delicate la joaca in parc.