Problema principala a producatorilor de haine de dama a fost faptul ca indiferent de intensitatea eforturilor lor, nu reuseau sa acapareze din piata si sectoarele ceva mai mici, mai nisate. De regula, daca vorbim de brand-uri ca Pull and Bear, Zara, Bershka sau Stradivarius, mai toate produsele sunt facute pe marimi stas, care nu corespund intotdeauna nevoilor actuale ale tuturor femeilor.

De regula, calapodul stas pe care sunt facute marimile ideale masoara 65 de cm in talie, 172 cm in inaltime si 98 de centimetri in jurul soldurilor. E logic asadar, ca femeile cu un corp atipic isi gasesc cu greu haine, iar daca isi gasesc, atunci cu siguranta una dintre marimile esentiale nu e potrivita pentru corpul lor.

Cel mai la indemana exemplu e cazul gravidelor sau cazul femeilor mici de statura, dar care sunt plinute si au si sanii mari. Pe langa faptul ca in cazul gravidelor, niciun catalog de haine dama nu cuprinde o gama larga de modele de imbracaminte, nici femeile din a doua categorie nu se pot mandri ca au prea multe haine la dispozitie ce le pot achizitiona.

haine zara gravideTotusi, revenind la ideea din primele randuri, odata ce au inceput sa sesizeze nevoia oamenilor de a isi gasi un anume tip de imbracaminte, tot mai multi producatori au inceput sa scoata pe piata si produse mai nisate, adresate unui anume tip de persoane. Acesta e motivul principal pentru care avem haine de dama pentru gravide – de regula mai largi, in special in zona abdomenului-, pentru persoanele cu probleme cu greutatea, dar si pentru persoanele cu inaltime iesita din standard.

Lansand colectii de haine dama pentru gravide, gigantii din industria de fashion au dat o palma destul de grea fabricilor no-name care acaparasera pana la acel moment piata cu produse ce in general au o calitate mai slaba, dar macar au oferit astfel oportunitatea gravidelor de a avea si lucruri special facute pentru ele, din materiale usoare si cu un design sigur atat pentru ele, cat si pentru fat.

Sigur, e posibil ca produsele precum hainele Zara sau Stradivarius sa fie ceva mai scumpe decat produsele de proasta calitate vandute in piete si bazaruri, dar cel putin, clientele au astfel certitudinea ca au cumparat un produs bun, care isi merita pe deplin banii.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole