Tinute de primavara, potrivite pentru cel mic! (P)
Plimbari prin parc, soare, inghetata, natura, role si baloane colorate, acestea...
Esti nerabdatoare sa ai un copil, insa esti mult mai putin incantata de perspectiva faptului ca va trebui sa renunti la aproape toata garderoba ta si in special la tinutele mulate pe care acum va trebui sa le inlocuiesti cu hainele largi specifice perioadei de maternitate. Nu te teme insa, pentru ca in continuare poti citi cateva trucuri care te vor face sa arati bine chiar daca nu vei mai fi la fel de supla ca odinioara.
Designerii de vestimentatie recomanda in general ca, indiferent daca esti gravida, te-ai ingrasat sau ai o pasa proasta, sa nu renunti la stilul tau vestimentar. Cu alte cuvinte, daca inainte de a ramane gravida purtai negru si asta te facea sa te simti bine, nu trece la culori pastelate doar pentru ca ai ramas insarcinata.
Astfel, alege-ti o culoare sau un model si construieste-ti noua garderoba in jurul acestora. Iar daca nu iti plac fundele atunci poti rasufla usurata caci au trecut demult vremurile in care fiecare rochie sau bluza specifica gravidelor avea cel putin o fundita.
Hainele de gravida pot fi scumpe, chiar foarte scum, mai ales daca iei in considerare ca nu le vei purta decat pentru cateva luni. Asa ca, inainte sa golesti rafturile magazinelor de specialitate, vezi daca nu cumva unele din prietenele tale au ramase prin garderoba haine de pe vremea cand au fost si ele gravide.
In unele zone exista si magazine second-hand unde poti gasi chiar si lucruri noi la doar o fractiune din costul lor real. Nu ar strica sa arunci o privire si pe acolo.
Cu totii avem haine pe care le purtam atunci cand castigam ceva kilograme in plus. De altfel, nu numai hainele largi pot fi utile. Pentru primele luni de sarcina, atunci cand burtica nu a crescut asa de mult, poti apela la vechii blugi, lasandu-i insa descheiati la ultimii nasturi si prinzandu-i cu o curea elastica care sa nu exercite presiune asupra burticii. Iar ca totul sa fie estetic, poti purta o bluza sau un tricou pe deasupra.
Nu uita nici de sifonierul partenerului tau. Cu siguranta vei gasi un tricou care sa mearga la tinutele tale.
Hainele tale normale au inceput sa te stranga insa nu foarte mult? Pai nu are nici un sens inca sa te indrepti spre magazinele specializate in haine pentru gravide. Incearca sa economisesti niste bani cumparand vreo doua perechi de pantaloni si tricouri ieftine de la magazinele de imbracaminte. Important este sa fie cu vreo 2-3 numere mai mari astfel incat sa te incapa fara probleme. De altfel, multe femei au reusit sa isi completeze colectia vestimentara pe timp de sarcina apeland exclusiv la magazinele care vand vestimentatii pentru persoane ceva mai... grasute. Si ca un bonus, hainele pe care le cumperi acum pentru perioada de tranzitie, le vei putea folosi si imediat dupa nastere, pana vei putea reveni la silueta ta de dinainte.
Si mai exista un aspect: daca te indrepti inca de pe acum spre magazinele cu haine specifice perioadei de maternitate vei constata in curand ca hainele pe care le cumperi acum vor fi la inceput prea mari, iar spre sfarsitul sarcinii vor deveni prea mici pentru a te mai incape si a te simti lejer in ele.
Se spune ca daca nu vezi unde se termina materialul si unde incepe femeia, atunci hainele sunt prea largi. Ei bine, exista putin adevar in expresia aceasta. Acum nu mai sunt la moda rochiile largi pe care gravidele le foloseau alta data. Daca esti insarcinata nu inseamna ca nu te poti simti frumoasa si atragatoare.
Daca ai picioare frumoase, daca bratele iti sunt frumos conturate, de ce sa le tii ascunse. Chiar daca esti gravida poti sa iti pui in valoare calitatile, tot ce trebuie sa faci este sa alegi o rochie lejera dar care sa nu ajunga pana in pamant, eventual cu maneci scurte si poate putin decolteu.
Atunci cand vestimentatia ta are o singura culoare, pare mult mai inchegata si mai aspectuoasa, insa pentru a sparge monotonia poti adauga o bijuterie sau o esarfa intr-o culoare asortata.
Atunci cand esti insarcinata ritmul tau metabolic creste cu circa 20%, ceea ce inseamna ca atunci cand toata lumea va tremura, tu vei incepe sa te plangi ce cald iti este. Din acest punct de vedere este bine sa adopti un look in "straturi" astfel incat la nevoie sa poti renunta la un accesoriu vestimentar fara sa iti strici tinuta. Nu te lasa insa dusa de val, prea multe haine pot sa dea usor dintr-un aspect sofisticat intr-unul neingrijit.
Pe perioada sarcinii multe femei castiga pana la un numar in plus la pantof. Nu este vorba numai de retentia de apa ci si de raspunsul organismului la relaxina, hormonul specific sarcinii care permite pelvisului sa se extinda si sa faca loc copilului in timpul travaliului si a nasterii. Asa ca pe masura ce soldurile cresc, la fel fac si picioarele.
In plus, nu numai ca articulatiile incep sa se slabeasca, dar vei constata ca nici echilibrul tau nu mai este ce era odata asa ca tine cont de asta si nu iti mai cumpara pantofi cu tocuri lungi, este de preferat sa te orientezi spre incaltaminte fara toc sau cu unul foarte jos. De asemenea alege-ti incaltaminte fara sireturi deoarece de la un moment dat incolo iti va fi foarte greu sa te mai apleci.
Accesoriile sunt un mod excelent de a folosi o tinuta mai mult. Spre exemplu, o rochie neagra simpla la care asortezi un colier gros, te va face sa arati complet diferit daca data viitoare o asortezi cu o esarfa de matase.
Iata si cateva sfaturi pentru a aduce un strop de stralucire tinutei tale:
Orice ai face nu incerca sa incapi intr-o lenjerie stramta. Nici nu va arata bine si nici tu nu te vei simti confortabila indiferent ca este vorba de o seara in oras sau doar de o plimbare in jurul casei.
In timpul sarcinii sanii ti se vor umfla – la unele femei cresterea ajunge pana la trei numere de sutien – asa ca trebuie sa cauti sutiene care sa iti permita sa le largesti pe masura ce vei avansa in sarcina.
Desi poate parea umilitor, ar fi o idee destul de buna sa iei alaturi de tine in cabina de proba o vanzatoare care se pricepe la a alege exact sutienul potrivit pentru tine.
In timpul sarcinii putine femei isi pot cumpara o garderoba completa, de aceea este necesar daca nu chiar obligatoriu sa iti alegi cateva tinute de baza pe care sa le poti purta in orice situatie.
Tine cont si de faptul ca ceea ce cumperi acum, in primele luni de sarcina, vei putea folosi si dupa nastere, in acele luni ciudata in care silueta ta parca nu mai reuseste sa ajunga odata la ceea ce era inainte sa fi ramas insarcinata.