Unul din cele mai importante momente din viata viitorilor parinti este alegerea numelui pentru copilasul ce urmeaza sa vina pe lume. Numele ales ba fi purtat de copil toata viata, acest nume ii poate influenta detina. Dilema parintilor este urmatoarea: sa fie un prenume exotic, un prenume de sfant, un prenume traditional? Dar daca ai alege pentru copilasul tau un nume cu rezonanta, puternic, adica un nume regal? In ce fel ii va influenta caracterul si destinul? Un astfel de nume il va ajuta pe copil sa dobandeasca ceva din nobletea personajelor celebre cu au purtat acelasi prenume?

George. De la nasterea micului print in familia regala britanica, prenumele de George a revenit la moda. Daca ii vei da baietelului tau numele de George ii vei asigura acestuia un destin nobil si o dubla ascendenta regala. Conform specialistilor, George este mai mult decat potrivit pentru baieti deoarece are rezonanta regala.

Margareta. Daca unii asociaza numele de Margareta cu o superba floare, altii o asociaza cu regalitatea. Acest prenume ii apartine Margaretei de Valois, sotia lui Henri al IV-lea. Margareta este numele capatat de mai multe printese de origine franceza. Margareta de Valois este de fapt celebra Regina Margot, fiica regelui Frantei Henri al II-lea si al Catherinei de Medicis.

Diana. Cauti o modalitate originala de a-i aduce un omagiu printesei Diana sau poate zeitei Diana? Diana inseamna “divina”. Purtat de sute de doamne si domnisoare, Diana este simbolul generozitatii si elegantei.

Octavian. Octavian vine din latinescul octavius, al optulea. La romani era obiceiul ca cel de-al optulea copil al familiei sa poarte numele de Octavian. Cel mai cunoscut purtator al numelui de Octavianus este imparatul Iulius Cesar Octavianus Augustus. Principala caracteristica a purtatorilor prenumele de Octavian este imaginatia bogata. Octavian va face fata cu brio unui loc de munca in care se pune mare pret pe creativitate.

Aurelian. Prenumele de Aurelian a fost purtat de un fost imparat roman, de Lucius Domitius Aurelianus. Prenumele de Aurelian semnifica aur, de aur. Despre purtatorii prenumelui de Aurelian se spune ca se descurca in absolut orice situatie.

Victor. Prenumele Victor provine din latinescul victor care inseamna victorios, cuceritor. Victor a fost unul din cele mai raspandite prenume in primele secole ale crestinismului. Dupa care a intrat pentru o perioada intr-un con de umbra aparand din nou abia in secolul al XVIII-lea in Italia si Franta in special, o multime de regi purtand acest prenume.

Leopold. Prenumele Leopold, de origine germanica, semnifica om curajos. Leopold a incercat sa concilieze cele doua puteri ale vremii sale, a incercat sa puna punct razboaielor sangeroase dar si asasinatelor care erau extrem de frecvente in acea vreme.

Eduard. Eduard este un nume foarte vechi in Anglia, tara in care este un prenume dinastic. In anul 899 a aparut prima atestare a acestui nume cand pe tronul Angliei a urcat primul Edward si anume fiul regelui Alfred. Numele de Eduard semnifica aparator si bogatie. Doi din regii ce au purtat pe vremuri numele de Eduard au fost sanctificati de catre Biserica.

Ernest. Avand la baza cuvantul ernust, prenumele de Ernest, prenume ce provine din germana si engleza veche se poate traduce prin lupta, razboi. In zilele noastre Ernest a ajuns sa fie sinonim cu seriozitate, plin de seriozitate.

nume regal

Numele fiecaruia dintre noi are o origine mai mult sau mai putin cunoscuta si o semnificatie, care ne va marca viata fara sa stim cum si de ce. Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au aratat interesati de semnificatia numelui lor. Astazi, putem afla foarte usor semnificatia si originea din cartile si site-urile de specialitate.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole