Poezii pentru copii

Foaie verde si-o lalea,Rata ici, rata colea,Rata paste papuraCu ratoiul linga ea. Rata paste papuraSi ratoiulUsturoiul.Foaie verde busuioc,Rata trece mindra foc,

 

Citește mai departe...
-O aluna, doua, trei,Veverita, cite vrei?-Vreau vreo patru, cinci, sau sase, Ca alunele-s gustoase.-Iti dau sapte, opt sau noua,Dac-o sa ne spui si nouaCind o sa mai vina-ncoaceIarna cu zece cojoace.

 

Citește mai departe...
Unu este un carlig Si e singur singurelDoi e lebada frumoasaPe lac tare gratioasa Trei este un colacelCare am muscat din elTrei sint iezii mititeiSi purcelusii sint tot treiPatru este un scaunelRasturnat de-un baietelCinci degete sint la o mana Si-s unite impreunaSi la picioareTot cinci degete omul areSase zile noi muncim Si apoi ne odihnimSapte este e ca o coasaAsezata dupa casaSapte sint piticiiDin povestioareSi tot ...

 

Citește mai departe...
Adio gradinita - eu merg la scoalaAdio papusicaSi calut si ursulicaDe acuma in ghiozdan Voi pune abecedarCaiete si penar.De-abia astept sa-nvatSa scriu si sa citesc.Cu mina mea sa pot chiar sa ma iscalesc.

 

Citește mai departe...
Azi vulpitaCumatritaS-a intrecut in rautatiSi-a furat dintr-o ograda Patru puisori cu motVa intrebati cum i-a furat?Pis pis pis pe dupa gardDupa gard, dupa uluciI-a chemat cu vorbe dulci.Dar blegutii puisoriAu crezut ca-i mama lor.Dar cind colo ce sa vezi:Vulpea rea i-a transformatIn friptura de mancat.

 

Citește mai departe...
O zi de vara-i viata ta,Cu cer senin si cer inchis,Dar cea mai lunga zi, si eaSe scurge-n graba, ca un vis...Ce scurt ragaz de a lucra,Cand seara poate ofili,Ce-atat de mandru si frumosA inflorit in zori de zi!Deci, hai, trezeste-te din zori,Lucreaza harnic, cat e zi,Caci vine ceasu-ntunecatCand nu vei mai putea munci.O zi de vara-i viata taSi zboara-n graba, ca un nor,Dae e o zi! E ziua ta,Traieste-o harnic si cu dor.Din ...

 

Citește mai departe...
floricica mititicaFloricica mititica,Spune-mi cine te-a facut?Cine haina ti-a tesut?''-''Cine te-a facut pe tine,Tot Acela si pe mine!El e Tatal meu si-al tauSi se cheama : Dumnezeu!''O zi de vara-i viata taSi zboara-n graba, ca un nor,Dae e o zi! E ziua ta,Traieste-o harnic si cu dor.Din zori, la pranz, la asfintit,E toata ziua, ziua taE viata ce-o traiesti acum,Te-ai intrebat ce faci cu ea?Pentru Isus de vei lucra,Cu Domnul, daca vei ...

 

Citește mai departe...
bunicul si nepotulSfatul tatalui, in viata,Totdeauna sa-l ascultiN-ai ca el mai bun prieten,Oricat ai avea de multi. N-ai ca el mai bun profesor, Cat sunt altii de-nvatati;El te-nvata tot ce-i bine,Si spre ce sa nu te-abati.   El ti-arata ce e vrednicEl te-ntoarce de la rau;Cat il ai, inseamna-ti binePilda si cuvantul sau.

 

Priviti la pasarele - poezie pentru copiiPriviti la pasareleCe dulce ciripesc;Ganditi-va la elePe cine preamaresc? Priviti si fluturasii,Priviti la gandacei;Priviti si greierasi,Un cantec au si ei... In freamatul de codru,In murmur de izvor,In zumzet de albineE-un viu si dulce cor...Si tu , copile draga,Cu glasul tau mereu,Slaveste fara teamaPe bunul Dumnezeu!

 

Am o papusica mica,E bolnava mititica,Ii dau ceai - nu vrea sa bea,Doctorii-nu vrea sa ia. Vrea bomboane, ciocolata, Prajituri si inghetata.Decat sa-i faca rau , Mai bine le mananc eu!!!of,of,of, dragi copii,Numai mama sa nu fi!!!

 

Citește mai departe...