Poezii pentru copii

Dumnezeu, Care e bun,Supărat pe Moş Crăciun Fu-ntr-o zi, Atât de tare, Că s-a pus pe o ninsoareDe nu mai zări, vai, moşul,Caselor unde li-i Coşul. Cică Moşul a uitatŞi-unui neastâmpăratDintr-a doua, Făr'să ştieSă citească sau să scrie,I-ar fi dat...O jucărie. Şi nu ce şi-ar fi dorit: Ochelari pentru cititŞi-un stilou plin cu cerneală,Să nu pună foaia goalăÎn plicul cu rugăminţiBine-ascunse de părinţi.

 

Citește mai departe...
O cămilă cocârjatăSta cu ochii pe-o furnică,Arătându-se mirată:Cum se face că ridică Greutate-atât de mare,Şi nu cade din picioare?Ba, de când o tot priveşţe,Nu stă-n loc.Când se-odihneşte? - Tu, furnică, ostenităEşti vreodată ? Că eu tareAş lăsa din cârcă toate...Prea atârnă, soro, greu...- Of, cămilă, bleagă eşti,Ce-am în spate e al meu.Doar stăpân fără de milăN-am, să-i car desaga-n silă. (după o poveste populară arabă)  

 

Citește mai departe...
Asculţi o privighetoare,Nu ştii cine-i, fac prinsoare.Pe păianjen de îl vezi,Să-i rupi pânza te repezi, Făr-a şti, la fel, sărmanul,De ce ţese el tot anul.Dacă ţii morţiş, îţi spun.Că aşa e omul bun, Se lasă înduplecat...Iată:Cică-a fost odat'O măicuţă amărâtă,Niciodată prea avută,C-o fetiţă şi-un băiat,Tocmai buni de alintat.Pentru ei, muncea cu drag.Câteodat', se-oprea în prag Şi-i privea aşa, cu dor..."Ca mâine eu o să ...

 

Citește mai departe...
Pui cu puf de aur moale,Şapte sunt, prin curte.Umblă-n picioruşe goale,Sprintene şi scurte. Piuie de viaţă nouăCu un glas ca aţa:“Am ieşit şi noi din ouă-Bună dimineaţa!”

 

Citește mai departe...
Nu prea ştiu să socotescÎnsă iute îmi dau seamaCând copacii înflorescC-o sărbătorim pe mama. Este ziua ei, ştiu bine,Şi temeinic mă gândescCum să afle de la mine Cât de tare o iubesc. A trecut normal prin viaţăCu suişuri şi căderiIar acum are în faţăUn buchet de primăveri. Îţi doresc, dragă mămică,Să fii mereu sănătoasăŞi când o s-ajungi bunică Să fii la fel de frumoasă.

 

Citește mai departe...
lumea toată,dintr-o dată,nu-i încape-n ochişori -rând pe rând, i se arată vechi minuni în noi culori tot ce vreişi ce nu vreistrânge-n căpuşorul ei -şi sortează şi prefaceşi aruncăce nu-i place până când, foarte curând,va-mpărţi din bucuriidin tristeţi şi din mirări cu toţi ceilalţicopii

 

Citește mai departe...
Frumoasă mi-e ţara străveche,Întinsă pe munţi şi pe văi,Cu fete cu flori la ureche,Cu mândri şi ageri flăcăi! Frumoasă mi-e ţara cea nouă,Când râde cu râs tineresc,Cum râde grădina când plouăŞi florile când înfloresc.

 

Citește mai departe...
Sala grupei meleE mare, frumoasa,Mandre floriceleStau mereu la masa. Are usi, ferestre,Tavan, dusumea,Soba si cuierePe masura mea. Pe pereti - tablouri,Dulap si jucarii,Mese, scauneleSi-o grupa de copii. Asta este gradinita mea

 

Citește mai departe...
Un ţap cică-avea doi iezi,Să nu crezi până nu-i vezi!Doi iezi mici şi cucuieţi,Care au poftit, băieţi,Zărind-o, la iarba grasă,Tare verde şi gustoasă,De pe malul... celălalt.Ţapu-a zis că nu e voie,Podul este prea înalt,Apa este prea adâncă,Iar la pândă stă un lup,Ce-i aşteaptă şi-i mănâncă,Dacă-i prinde pe amândoiTrecând râul. - Vai de noi,Şi-au spus iezii.- Rău e-oricum.- Dar de facem doar un drumPân-acolo, ne hrănimŞi ...

 

Citește mai departe...
zana curcubeuSus în cer pe-un nor de pufŞi stăpână pe văzduh,Locuieşte-o zână mică,Firavă şi subţirică. Mâini gingaşe ca de floare,Plete galbene de soare,Ochi de peruzea, senini,Pielea albă ca de crini. Din rochiţa ei de floriSe tot scutură culoriŞi se-nşiră peste zareCurcubeie de petale!