Scrisoarea ce este trimisa lui Mos Craciun reprezinta o traditie importanta pentru fiecare copil, prin scrisoarea aceasta copilul il ajuta pebatranul cu barba alba si mantie rosie sa aleaga cadourile cele mai bune pentru fiecare copil in parte si apoi sa le puna sub brad in noaptea de Craciun.

Intreaga luna Decembrie este o luna ce pregateste cel mai important moment din an Craciunul, magazinele de jucarii abunda in jucarii si cadouri care mai de care mai .......... , iar mama are deja in minte meniul pentru Revelion. Ei bine, acesta este momentul pentru potrivit pentru ca copilul sa ii scrie o scrisoare lui Mos Craciun.

Care este adresa lui Mos Craciun?

Daca vrei ca scrisoare sa ajunga la Mos Craciun, trebuie sa ii stii adresa de corespondenta, la Posta Romana se gasesc plicuri pretiparite cu adresa lui Mos Craciun, dar puteti folosi un plic obisnuit si sa treceti pe plic adresa de mai jos.

Santa Claus' Main Post

Office, Santa Village,

FIN-96930 NAPAPIIRI

Laponia

Polul Nord

De ce trebuie sa ii scriem lui Mos Craciun?

Scrisoare pentru Mos CraciunPoate ca adultii au uitat cat de importanta este acea scrisoare pentru Mos Craciun, traditia acestor scrisori face parte din traditia Craciunul. In aceste scrisori copiii ii comunica lui Mos Craciun lista cu cadourile dorite, dar inainte de asta trebuie sa ii multumeasca pentru cadourile de anul trecut, daca stie ca a facut ceva boacane de la Craciunul anterior si pana acum trebuie sa isi ceara iertare si sa spuna ce fapte bune a facut si va face pentru a fi iertat de Mosul cel bun si iertator si bineinteles sa isi arate respectul si afectiunea fata de Mos Craciun. Pentru a il imbuna pe Mosul si sa il ierte cat mai mult pentru greselile facute, ar fi bine sa faca in fiecare seara pana la Craciun o mica rugaciune prin care isi cere iertare de la Doamne Doamne pentru tot ceea ce a gresit precum si o rugaciune de multumire.

Pregatirea scrisorii pentru Mos Craciun, este un moment important pentru copil, trebuie sa se gandeasca la ce a gresit, sa gasesca solutii pentru repararea greselilor, sa se gandeasca la ce jucarii isi doreste, care sunt prioritare, sa vada sa nu coste prea multi bani, pentru ca Mos Craciun are un buget limitat ce trebuie sa ajunga la toti copiii. Asa ca cea mai mare parte a magiei acestei sarbatori are loc in mintea copilului. Copilului ii este foarte greu sa se hotarasca ce sa scrie si cum sa formuleze scrisoarea catre Mos Craciun.

Nu de putine ori, se intampla ca primele cuvinte pe care le scrie copilul sa fie in aceasta scrisoare, nimic nu il poate motiva mai mult decat aceasta scrisoare, dar daca nu poate inca sa scrie poate sa ii dicteze unui adult. Copiii nu trebuie sa isi faca griji ca au mai gresit din punct de vedere gramatical, daca au scris mai stramb sau au formulari stangace, Mos Craciun se bucura pentru efortul facut de copil, mai ales daca acesta este mic.

Dupa ce a terminat de scris scrisoarea, putem sa mai facem pe spate sau pe margini si cateva desene specifice sarbatorii de Craciun si apoi  o pliem, se baga in plic pe care se scrie adresa lui Mos Craciun de mai sus. Copilul, mai ales daca este mic, are putine sanse sa scrie el insusi o scrisoare respectand toate regulile de redactare si intocmire: adresa destinatarului si cea a expeditorului corect scrise si pozitonate locurile special destinate de pe plic, semnatura, stampila postei....

Aceasta scrisoare are pentru copil o incarcatura emotionala puternica si va  fi foarte bucuros sa mearga cu voi si sa bage el insusi plicul in cutia postala sau eventual daca faceti o scrisoare electronica, sa trimita el e-mailul.

Scrisoarea lui Mos Craciun este, de asemenea, pentru parinti si familie, un ghid bun ca sa stie ce jucarii isi doreste copilul lor si este, de asemenea o ocazie de a se gandi impreuna cu copilul despre ceea ce ar prefera el sa primeasca, sa aleaga dintr-o multitudine de jucarii existente si sa faca o ierarhizare a dorintelor.

Copii incepand de la patru / cinci ani incep sa ceara sa scrie o scrisoare catre Mos Craciun . Cand sunt mai mici redactarea scrisorii se face de multe ori la sugestia parintilor si in toate cazurile este un moment care se impartaseste cu familia, in care parintele il ajuta pe copil sa isi scrie scrisoarea.

Copilul trebuie sa stie ca chiar daca din motive de el stiute nu a reusit sa trimita o scrisoare catre Mos Craciun, nu este o tragedie, poate spune seara la culcare o rugaciune prin care ii transmite lui Mos Craciun ce jucarii isi doreste.

Mos Craciun oricum ii va aduce jucarii copilului, daca le merita, diferenta este ca alegerea jucariilor o va Mos Craciun dupa cum crede de cuviinta, fara sa stie dorintele copilului.

Cum sa va ajutati copilul sa isi scrie scrisoarea catre Mos Craciun

Puteti sa il ajutati fizic, prin alegerea felicitarii, plicului sau antetului. Copilul poate desena o imagine care serveste ca fundal sau poate folosi o felicitare ilustrata pe spatele careia sa isi scrie scrisoarea, unii copii prefera sa confectioneze ei insasi felicitarea si plicul (mai ales daca au invatat cum se face un plic la gradinita sau scoala). Acesta poate decupa, de asemenea, poze din reviste, fotografii cu jucarii pentru a ilustra scrisoarea sau pentru a exemplifica ce cadouri isi doreste. Il puteti ajuta pe cel mic sa aleaga poze, sa le taie, sa le lipeasca ..

In cazul in care copilul dumneavoastra stie sa scrie, dar nu a scris niciodata o scrisoare, il puteti ajuta sa pregateasca plicul, sa ii aratati unde sa scrie adresa destinatarului, adresa expeditorului si, in cazul in care il puneti la posta, unde sa puna timbrul..

Uneori, unii copii norocosi vor primi si un raspuns de la Mos Craciun sau de la unul din ajutoarele sale, ceea ce va lumina ochii micutului tau si va  oferi si mai multa magie Craciunlui, iar copilul va astepta cu mai mult entuziasm seara cea mare.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole