Odata, trei oameni au calatorit impreuna. Ostenind in drumul lor, au facut popas la un izvor limpede, unde si-au astamparat setea cu apa lui rece. Desupra izvorului cineva scrisese aceste cuvinte: Faceti toti ce fac si eu. Privind cele scrise, cei trei alatori se intreabara:

-  Oare ce-ar putea sa insemne aceste cuvinte?

Unul dintre ei a zis:

- Eu cred ca izvorul vrea sa ne spuna urmatorul lucru: Vedeti? Eu alerg mereu printre pamant si pietre si de aceea sunt atat de limpede si de curat. Sarguiti-va, truditi mereu, caci munca va pazeste de multe ispite si va pazeste curati de orice rau.

Al doilea calator a zis:

- Mie mi se pare ca izvorul ne marturiseste altceva: Priviti la mine ce apa curata si cristalina am. Insa indata ce ma tulbur, nu mai sunt bun de nimic si nimeni nu isi mai poate potoli setea din apa mea. Asa e si viata noastra, indata ce o tulbura greselile si pactele, ea nu e buna de nimic. E urata si inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor.

marturia izvoruluiAuzind aceste cuvinte, cel de-al treilea calator grai si el:

- Eu cred ca izvorul daca ne-ar vorbi, ar zice asa: Apa mea v-o dau in dar fara nici un ban. In dar sa dati si voi altora din darurile si bunurile de care v-a invrednicit Dumnezeu.

Trei pareri diferite aveau cei trei calatori si toti aveau dreptate.

Morala: Dragi parinti, invatati-va copiii sa fie buni la suflet si sa daruiasca din putin lor si celorlalti. Este foarte important ca cei mici sa deprinda aceste calitati inca de la o varsta frageda, doar astfel atunci cand vor ajunge mari, vor fi cu adevarat oameni bineplacuti lui Dumnezeu prin vorbe si prin fapte.

Sursa: revista ”Biserica din sufletul copilului”

Articol trimis de Iusina C

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole