Intr-o seara de toamna, in care frunzele ciresului din grădina isi schimbau rochitele verzi cu cele galbui, am avut o discutie de maxima importanta cu fetele mele Amena si Irina.

- Tati, am vazut ca exista scoli unde te pregatesc sa fii doctor, alte scoli unde te pregatesc sa fii profesor, inginer sau arhitect, dar unde sunt scolile la care o fetita se poate duce pentru a deveni printesa? - zise Amena  

- Dragele mele, eu nu stiu raspunsul la aceasta intrebare!

- De ce nu stii? Tu esti Tati si trebuie sa stii!

- Nu stiu raspunsul deoarece nu mi-am pus pana acum aceasta intrebare, iar raspunsul corect poate aparea doar dupa ce ti-ai pus intrebarea potrivita.

- Pai, eu mi-am pus aceasta intrebare si nu stiu raspunsul.

- Ca sa primesti raspunsul la o intrebare atat de importanta, trebuie sa pui intrebarea singurei fiinte care poate gasi raspunsul.

- Pe cine trebuie sa intreb? rosti plina de nerabdare Irina

- Pe Zana Intelepciunii, ce salasuieste in inima fiecarui copil.

- Si cum fac asta?

- E un secret pe care foarte  putini copii il stiu.

- Tati tu stii totul, trebuie sa stii si acest secret.

- E simplu. Seara inainte de culcare, dupa ce te speli pe dinti si te schimbi in pijamale, te duci in camera ta, te pui in genunchi, pui palma dreapta la inima si inchizi ochii. Apoi ti-o imaginezi pe Zana Intelepciunii din inima ta si o rogi sa-ti arate drumul secret ce poate transforma o fetita in printesa. Apoi ii multumesti cu incredere ca vei primi raspunsul, te pui in pat si te culci.

- Si cum va veni raspunsul?

- Zana te va purta prin vis in acel loc unde vei gasi raspunsul! Secretele importante pot fi descoperite doar daca  le traiesti povestea.

 Dupa aceasta discutie serioasa si extrem de importanta, fetele s-au dus in viteza la baie, s-au spalat, si-au periat dintii, s-au schimbat in pijamale si s-au pus in genunchi la marginea patului conectandu-se la Zana intelepciunii din inima lor. Intr-un minut erau in pat si au si adormit.

 Dimineata, cand s-au trezit, au venit  in viteza la usa dormitorului meu cu un zambet plin de nerabdare.

 - Tati, ai avut dreptate, Zana Intelepciunii a venit in vis si ne-a plimbat toata  noaptea in taramurile Academiei de Printese. Acum stim care e secretul!

 - Cum a fost? Povestiti-mi!

 - Ne-a dus intr-un loc unde traiesc toate poveștile, am facut cunostinta si  ne-am jucat cu personajele noastre preferate. Dupa ce ne-am saturat de joaca ne-a dus intr-o sala de clasa unde erau mai multe fetite ce exersau diferite activitati in fata unui castel mic. Fiecare avea in fata un castel ce semana cu cele de jucarie.

 Zana ne-a spus ca fiecare fetita este unica si are propria cale de a deveni printesa. Iar calea sa o va putea descoperi doar privindu-si trecutul si viitorul de printesa.

 - De ce trebuie sa privesti trecutul?

 - Trecutul este cel mai bun profesor, in el poti vedea ce ai de invatat pentru a putea progresa in virtutea ce ti-a fost incredintata de Regina Fericirii. Apoi cand stii ce ai de invatat incepi sa te antrenezi in virtutea ta.

 - Si care sunt virtutile voastre la care trebuie sa va antrenati?

 - Virtutile, sunt inscrise in una din literele numelui fiecarei fetite. Eu am de exersat la Virtutea Iubirii, iar Amena la Virtutea Altruismului, imi marturisi Irina.

 - Foarte interesant, ai spus ca este necesar sa privesti si viitorul de printesa. Cum faci asta?

 - Undeva, in Castelul de vis al printeselor, fiecare fetita, se poate privi pe sine in viitor. Este ca un film unde se poate vedea pe ea cum arata si cum se comporta cand va fi printesa. In functie de ce vedem acolo ne corectam pe noi in viata reala, eu am vazut cand m-am uitat cum printesele impart jucariile cu ceilalti copii si apoi trecutul mi-a aratat un moment de  cand eram in parc si o fetita m-a rugat sa ii arat papusa mea si eu nu am vrut, a spus Amena.

 - Dar tu Irina, ce ai vazut in viitor?

 - Eu m-am vazut pe mine cum ascultam o fetita fara sa o intrerup si fara sa presupun nimic. Apoi m-am vazut pe mine din trecut cum atunci cand am vazut o prietena plangand am inceput sa ii dau sfaturi fara sa o ascult pana la capat. Asa am inteles ca iubirea are multe forme, chiar si  atunci cand asculti cu adevarat.  

 - Tati, vrem sa te rugam ceva!

 - Spune-ti!

 - Te rog sa ne cumperi un  “Castel de vis al printeselor” de la PlayMobil, o sa ne jucam cu el si o sa ne vedem in el pe noi in viitor, cand vom fi printese.

castel printese PLAYMOBIL

 - Eu vin cu o alta propunere. Sa-i scrieti o scrisoare Mosului in care sa il rugati sa va aduca el castelul ce vi-l doriti.

 Amena a zbughit-o in fuga din camera si intr-un minut era inapoi cu doua foi de hartie si setul de creioane colorate. I-a intins o foaie Irinei si i-a spus:

 -  Hai sa scriem  fiecare cate o scrisoare Mosului, tu ii ceri  “Castelul de vis al printeselor” de la PlayMobil si eu “Printesa cu unicorn”.

#PlaymobilPrincess #Playmobil #PlaymobilRomania #Play’N Fun

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole