Multi dintre viitorii parinti si-ar dori sa poata influenta sexul copilului la conceptie, unii dintre ei recurg chiar la metode din folclor in speranta ca dorinta lor se va indeplini. Intrebarea care se pune este, daca stiinta ii poate ajuta si in acest aspect? In aceasta privinta, doctorul Landrum Shettles a pus bazele unei metode de conceptie, si determinare a sexului copilului, folosindu-se de diferentele dintre cele 2 tipuri de cromozomi, X si Y. Astfel, metoda Shettles incearca practic sa foloseasca aceste diferente pentru a da parintilor posibilitatea de a incerca sa influenteze sexul viitorului copil.

Premiza metodei Shettles

Pentru a pune bazele metodei care ii poarta numele, doctorul Shettles a pornit de la faptul cunoscut, ca in spermei barbatului se gasesc 2 tipuri de spermatozoizi: speramtozoizi cu cromozoni de tip X si speramtozoizi cu cromozoni de tip Y. Astfel, tinand cont de faptul ca ovulul contine intotdeauna cromozomi de tip X, daca spermatozoidul care fecundeaza ovulul contine la randul sau tot un cromozom X, se va concepe o fetita. Daca dimpotriva, in urma fecundarii dintre spermatozoid si ovul apare o combinatie cromozomiala de tip XY, se va concepe un baiat.

Tanand cont de aceste informatii, Shettles sustine ca exista cateva metode prin care timpul actului sexual am putea incerca sa determina tipul intalnirii cromozomiale, si astfe sexul copilului sa fie determinat de parinti. Pentru ca aceasta solutie sa fie pusa in practica, poate ar fi util sa cunoastem cateva particularitati ale celor 2 tipuri de cromozomi.

metoda shettles

Cromozomii de tip X:

* acestia pot supravietui un timp mai indelungat in mediul vaginal;

* miscarea lor este mai lenta.

Cromozomii de tip Y:

* sunt mai mici si au i viteza mai mare decat cromozomii de tip X;
* cromozonii de tip Y supravietuiesc un timp mai scurt.

1. Cum se aplica metoda Shettles pentru a concepe fata

Pornind de la baze stiintifice, Shettles afirma ca teoria sa poate fi aplicata astfel incat dorinta parintilor cu privire la sexul copiilor sa aiba mai multe sanse de reusita. In acest fel, daca veti dori sa faceti o fata, este necesar sa urmatoriti urmatoarele etape:

- intretineti raporturi sexuale cu 2-3 zile inainte de momentul ovulatiei propriu-zise, astfel incat sa aveti certitudinea ca singurii spermatozoizi care supravietuiesc pana la ovulatie sunt cei purtatori de cromozomi X;

- in aceasta perioada este recomandat sa se evite orgasmul partenerei, fapt ce face mediul vaginal mai putin favorabil pentru spermatozoizii purtatori de cromozomi X, ce prefera mediul acid;

- se evitata pozitiile sexuale care presupun o penetrare adanca.

2. Cum se aplica metoda Shettles pentru a concepe baiat

In principiu, conform teoriei lui Shettles, cei care isi doresc neaparat ca bebelusul lor sa fie baiat trebuie sa urmeze exact pasii opusi celor recomandati pentru conceperea unei fete, dupa cum urmeaza:

- se folosesc pozitiile sexuale ce presupun penetrarea adanca. Acest lucru favorizeaza spermatozoizii purtatori de cromozomi Y, despre care se crede ca sunt mai rapizi;

- intretineti raporturi sexuale in timpul zilei de ovulatie;

- este indicat ca femeia sa ajunga la orgasm, de preferat simultan cu partenerul, sau imediat dupa acesta.

Opinii stiintifice legate de metoda Shettles

In ceea ce priveste metoda Shettles, opinia specialistilor asupra eficientei acesteia este rezervata. Astfel, in afara studiilor efectuate de Shettles insusi, nici un alt cercetator in acest domeniu nu a reusit sa obtina rezultate pozitive urmand metodele indicate de primul. Mai mult decat atat, sunt destule voci care au afirmat ca metodele propuse de Shettles nu numai ca nu pot oferi rezultatele scontate, ci chiar ingreuneaza tot procesul de conceptie. Unii zic ca chiar rispesc o parte din frumusetea actului sexual

In concluzie, metode pentru a stabili sexul copilului dumneavoastra exista, insa rigurozitatea lor este extrem de mare, iar sansele de reusita nu sunt garantate.

Atentie! Metoda Shettles de mai sus nu ofera nicio garantie cu privire la sexul copilului.

Comenteaza acest articol pe forum

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole