Top 6 mituri despre piele
Este posibil ca unele informatii pe care le avem despre pielea noastra sa fie doar...
In urma discutiilor cu numeroase femei de diferite varste si profesii am ramas surprinsa de variatatea legendelor si miturilor pe care ele se bazeaza si le cred eficiente in prevenirea sarcinii. In jurul metodelor contraceptive atestate pana in prezent s-au nascut cateva mituri care le intaresc, unora dintre noi, credinta ca sexul este o simpla joaca. Iata cateva dintre cele mai cunoscute si populare mituri despre pevenirea sarcinii.
Este suficient sa faci sex o singura data, pentru a putea ramane insarcinata. Prima ta experienta sexuala daca dam la o parte emotiile si trairile este un act sexual ca oricare altul, asa ca sansa de a ramane insarcinata exista. Mai mult, primul contact sexual avand o mai mare incarcatura emotionala decat oricare altul, este posibila ovulatia spontana (ovulatia in afara perioadei fertile) si implicit sarcina. De asemenea si spermatoizii lui sunt mai multi si mai nerabdatori daca si pentru el este la inceput..
Pentru ca sa apara o sarcina este necesar doar un ovul si un spermatozoid, asa ca oricat de bine crezi ca te poti spala vagina, nu poti elimina toti spermatozoiizii, si imediat dupa ejaculare spermatoizii inoata voiniceste pre uterul tau, si in plus in timpul spalaturilor poti da un impul unor spermatozoizi sa ajunfa mai repede la desinatie
Pe langa "siguranta" evitarii unei sarcini nedorite dusurile vaginale mai au si alte dezavantaje. Primul ar fi ca nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, iar al doilea este ca "datorita" acestora poti face vaginoza bacteriana.
Chiar daca menstruatia este considerata una dintre perioadele cele mai putin fertile, din experienta spun ca aceasta perioada nu este sigura 100%, evulatia se poate proiduce uneori chiar si in timpul menstruatiei. Cu cat ciclul tau menstrual este mai neregulat cu atat sunt sanse mai mari sa ramai insarcinata in timpul mentruatiei
Ei bine, daca nu stiai lichidul seminal eliminat pentru lubrefiere de barbat poate contine o cantitate mica dar suficienta de spermatozoizi, si chiar daca ejaculeaza in afara vaginului, unii spermatozoizi mai buclucasi pot innota voiniceste pana la uter sa se intalneasca cu ovulul.
Complet fals. Orificiul uretrei este diferit de cel al vaginului, asadar, prin urinare, sperma nici macar nu va fi udata si daca esti in perioada fertila poti sa te duci sa cumperi botosei..
E adevarat ca orgasmul prin spasmele vaginale ajuta sperma sa ajung amai repede la vagin, dar lipsa orgasmului nu impiedica cu nimic pe voiosii spermatozoizi sa ajunga la destinatie.
E adevarat ca in timpul alaptarii constante sunt sanse mai mici sa reinceapa ovulatia, dar nu ai cum sa stii ca ovulatia nu sa declansat inca.
Amintalnit destul de des persoane care cred ca practicarea anumitor pozitii sexuale forteaza scoaterea spermei din interiorul vaginului. In realitate, pozitiile din timpul actului sexual nu au nicio legatura cu procesul de fecundare. In momentul in care barbatul ejaculeaza in interiorul vaginului, sperma, prin natura ei, incepe sa se deplaseze prin canalul cervical. Am intalnit si cateva cazuri de femei care spuneau ca ele sar de 10 ori pe calcaie dupa partida de sex si spermatozoizii cad din vagin.
Orice contact dintre sperma si vagin, creste riscul de a ramane insarcinata. In cazul in care temperatura apei este adecvata, spermatozoizii pot supravietui in apa timp de cateva minute. Foarte multi copii s-au nascut la noua luni dupa ce o femeie si un barbat au facut sex in timp ce inotau intr-un lac sau in mare.
Chiar daca prezinti o infectie genitala, o vaginita de exemplu care creaza local un mediu nefavorabil supravietuirii spermiilor, totusi in timpul ejacularii lichidul spermatic este ejectat adanc astfel ca dintre sutele de milioane de spermatozoizi (200-350 de milioane) care sunt eliberati in timpul unei singure ejaculari este suficient sa traiasca una care sa ajunga la ovul si sa-l fecundeze.
Este suficient ca o femeie sa aiba ovulatie ca sa poata ramana insarcinata, mai ales la fetele tinere care nu au avut inca o menstra, e posibil ca ovulatia sa fi avut deja loc, iar in cazul celor aflate in pragul menopuazei de asemenea. Exista posibilitatea ca menstruatia sa nu fi venit cateva luni si sa credeti ca a incetat, ma refer la femeile aflate in pragul menopauzei, si tocmai cand ati intretinut contactul sexual sa aveti ovulatie si astfel sa ramaneti insarcinata.
Este suficient un singur act sexual neprotejat ca sa ramai gravida sau sa cotractezi o boala cu transmitere sexuala. Nu apleca urechea la cei care "te sfatuiesc" ca nu se intampla nimic daca nu te protejezi o singura data, o singura data este suficient pentru a ramane insarcinata.