In alta ordine de idei, este important sa faci diferenta dintre stress-ul constant si cel ce apare brusc. Astfel ,in cazul unei stari constante de stress, organismul ti se va adapta la aceasta si cel mai probabil vei ovula la timp in timp ce, in cazul in care este vorba de o conditie de stress aparuta brusc - un deces in familie, un accident, un divort, etc - ovulatia poate fi mult decalata.

Evident, aceasta situatie depinde de la femeie la femeie. Pentru una, chiar si o excursie in afara orasului poate fi un motiv de stress suficient pentru intarzierea ovulatie in timp ce pentru alta, nici macar un deces nu ii afecteaza ciclul normal.

Este de asemenea important de retinut ca stress-ul nu este neaparat o reactie la un factor negativ. Stress-ul ce isi afla originea intr-un factor pozitiv poate de asemenea sa afecteze cilcul menstrual al unei femei, cauzand o ovulatie tarzie sau chiar o lipsa completa a ovulatiei. O astfel de situatie apare de exemplu in perioada nuntii, cand, multe proaspete mirese se plang de aparitia unor modificari ale ciclului menstrual, ca si cand organismul ar dori sa produca ovulatia dar stress-ul il impiedica.

In alta ordine de idei, daca incerci sa ramai insarcinata si te aflii intr-o stare de stress, este posibil ca lichidul tau cervical sa iti dea de stire ca ceva este in neregula. Astfel, in loc sa observi o crestere a scurgerilor de lichid cervical, vei observa alternari ale zilelor cu scurgeri cu zile in care acestea nu vor exista.

Singura veste buna este ca, intarzierea ovulatiei nu face altceva decat sa prelungeasca durata intregului ciclu fara a scurta faza luteala. Aceasta dureaza in mod normal pana la 12-16 zile de la ovulatie si se termina in prima zi a ciclului urmator. Aceasta informatie este foarte importanta deoarece studiile au arata ca o faza luteaza scurta este legata in mod direct de pierderile rapida a sarcinii.

In concluzie, desi stress-ul are un rol important in dereglarile de ovulatie, asta nu inseamna neaparat ca sansele de a concepe iti scad dramatic ci doar ca trebuie sa te adaptezi si sa reusesti sa identifici momentul ovulatiei monitorizand scurgerile de lichid cervical.

Efectele stresului pot fi diminuate folosindu-se cateva produse naturiste precum Stress Management B Complex  si Rhodiolin, produse recunoscute pentru rezultatele lor in diminuarea efectelor stresului.

Rhodiolin este un produs naturist extraordinar, ce contine Zinc si extras de Rhodiola Rosea , planta cunoscuta si sub numele de " radacina arctica " sau " radacina aurie ". Rhodiolin reduce efectele stresului si protejeaza sistemul imunitar, si echilibreaza energia sexuala.

Complexul naturist de multivitamine Stress Management B Complex contine vitaminele din gama B esentiale si este recomandat oricarei persoane, fiind folosit cu succes in tratamentul naturist al multor afectiuni: anemie, stres, depresie, anxietate, dementa, schizofrenie, memorie slabita, dermatite, caderea parului, alopecie, imunitate deficitara etc. Dupa cum ii spune si numele Stress Management B Complex are efecte excelente in combatea efectelor stresului, consumand aceste multivitamine simptomele specifice stresului se diminueaza sau chiar pot disparea.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole