Gemeni, tripleti, cvadrupleti
Astazi numarul de gemeni sau tripleti din intreaga lume este estimat la 125...
Pentru a-ti putea vindeca ranile emotionale, primul si cel mai important lucru este sa vrei sa le deschizi si sa le cureti.
Comparabil cu ce face doctorul atunci cand ai o rana care se infecteaza, nu? El va lua un bisturiu, va deschide rana si o va curata.
In cazul ranilor emotionale, bisturiul este ADEVARUL. El actioneaza ca un bisturiu pentru ca deschiderea ranilor si curatarea lor este un proces dureros.
Primul lucru pe care il poti face spre vindecare este sa iti spui tie insuti ADEVARUL. Sa fii sincer cu tine si sa te eliberezi de sistemul tau de negare, de minciuni, de evitare.
Nedreptatile, tradarile, suferintele care ti-au acoperit corpul emotional de rani iti cauzeaza o suferinta pe care tu alegi sa o traiesti.
Schimba perspectiva din care privesti toate aceste experiente si este posibil sa descoperi lectii de viata cu foarte mari si importante intelesuri pentru ceea ce esti astazi.
Suferinta este o alegere. Asa cum si iertarea este o alegere.
Tu cum alegi sa traiesti?
Cel de-al doilea lucru important de care ai nevoie pentru vindecarea ranilor tale emotionale (dupa curatarea lor cu ADEVAR) este IERTAREA.
Nu exista o alta cale mai buna decat a practica iertarea.
Este necesar sa il ierti pe cel care te-a ranit (chiar daca acum consideri ca nu merita) pentru binele tau.
TU nu meriti sa suferi de fiecare data cand iti aduci aminte de ceea ce s-a petrecut candva.
A readuce din memorie trecutul si a te intrista continuu din cauza lui, nu face decat sa adanceasca ranile si sa le otraveasca iar si iar.
Numai ranile nevindecate dor atunci cand sunt atinse iar acest lucru creeaza in tine reactii nedorite, enervare, furie care, desigur, sunt disfunctionale.
Odata ce incepi sa practici acest exercitiu al iertarii vei vedea urmatorul rezultat: Daca o imagine, o persoana iti aminteste despre cineva care te-a ranit, tu nu vei mai suferi, nu vei mai avea reactii emotionale pentru ca rana ta a fost deja vindecata.
Vestea buna este ca nu suntem nevoiti sa invatam iertarea. Noi ne-am nascut cu ea in sange.
Priveste copiii care se joaca, apoi se iau la cearta pentru ceva ce nu le-a placut. Probabil vor fugi la mamele lor, isi vor descarca emotiile, apoi se vor intoarce la locul de joaca. Mamele vor incepe discutii in contradictoriu, neluand in seama ca ei s-au impacat deja si isi continua jocul. Copiii trec foarte usor peste supararea lor si continua sa se joace, in timp ce mamele lor vor continua sa se certe pentru ce au facut copiii lor.
Adevarata noastra problema este orgoliul. El nu ne lasa sa uitam, continuam sa turnam gaz pe foc si sa ne reamintim ca nu putem ierta. Nu lasa orgoliul si “toanele” sa te tina prizonier in capcana propriei tale minti. Incepe sa practici iertarea chiar daca, la inceput, ti se va parea dificil. Odata inceput, vei vedea ca va deveni o obisnuinta.
Nu ai alta cale decat incercarea.
Practica acest exercitiu cat mai des si va veni acel moment in care vei simti nevoia sa te ierti si pe tine, pentru toate ranile pe care le-ai creat in tot acest rastimp, cu gandul la “uite ce mi-ai facut!”.
Iertarea de sine duce la acceptarea de sine iar aceasta duce la iubirea de sine.
Actul suprem de iertare este iertarea de sine.
Prin urmare, iertarea este un act de iubire de sine!
Autor: Psiholog Simona Constantinescu