Suntem un popor stresat si nefericit. Nu am visat eu asta azi-noapte ci o spun studiile, in topul tarilor fericite ne aflam pe locul 84, mai jos decat Moldova.si mult mai jos decat Mexic, Nicaragua.

Poate ca aveam motive (cu asa politica) sau poate din cauza ca suferim de complexe de inferioritate ca popor, cert este ca ne lipseste adevarata relaxare. Distractia nu inseamna mereu relaxare, nici concediile mari sau mici, ci asa cum arata si numele este vorba de o distragere de la problemele cotidiene. 

Daca pentru a fi intr-o forma fizica buna iti pui muschii la treaba, cu mintea lucrurile stau pe dos, ea functioneaza mai bine cand este relaxata, mai precis cand nu se ocupa de probleme, cand nu chinuie sa gaseasca raspunsuri care nu exista. 

La psihoterapie (indiferent de tipul ei) inveti sa te destresezi. Cand esti stresat, incet, incet devii mai nefericit , atunci esti usor de manipulat, atunci accepti minciunile altora considerandu-le solutii salvatoare, esti furios si iti indrepti mania asupra unor situatii care de fapt nu au nici o legatura cu viata ta de zi cu zi, aderi la idealuri care nu sunt ale tale si nu te reprezinta, adopti valori doar pentru ca altii le lauda, crezi in lucruri despre care nu ai habar.

Cred ca ai vazut sau poate ti s-a intamplat sa ramai cu o roata a masinii intr-o gropa cu nisip sau noroi, turezi masina la maxim si nimic, mai rau te afunzi si vine unul si spune ,, Opreste motorul si hai sa o impingem"' . 
Daca fiecare dintre noi am fi mai relaxati si am face curatenie printre gandurile noastre cu siguranta am fi un popor mai fericit.

psihoterapie

Deci, ce zici ? Incepem?

sursa facebook https://www.facebook.com/carmen.sorici

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole