De obicei cand ti se da un feedback simti nevoia sa te justifici si sa explici cum ai gandit si de ce ai facut lucrurile intr-un anumit fel in loc sa accepti ce ti se spune si sa vezi daca e ceva util si folositor ce te poate ajuta sa evoluezi?

Ei bine, s-ar putea ca scopul tau acum in viata sa nu fie invatarea si evolutia ci validarea.

Problema cu validarea din exterior e ca oricat de multa vei primi, nu te va satisface pentru ca exista un critic ce nu va inceta niciodata sa iti spuna ca esti lipsit de importanta si valoare, ca nu meriti nimic bun, ca orice faci niciodata nu va fi destul.

Acel critic este ca un sac fara fund in care oricat de multa iubire, rabdare si intelegere bagi, nu il vei umple niciodata insa la cea mai mica observatie ce ar putea duce la imbunatatiri va scoate armele gata sa se lupte pe viata si pe moarte.

Astfel, fiecare conversatie, fiecare observatie si feedback de la orice om oricat de bun, iubitor si intelept nu il vei percepe ca pe o sansa sa te imbunatatesti ci ca pe o cautare permanenta de validare si aparare.

Acest critic este un inamic redutabil si este criticul tau interior.

Pana cand nu iti potolesti criticul interior, intreaga lume si viata nu va face decat sa iti confirme ca niciodata nu ai fost si nici nu vei fi demn, fericit si merituos.

Asta va duce la stres, boala si nefericire permanenta.

Intrebari?

cum se seduce femeia barbatul

sursa: Pera Novacovici

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole