Dificultate: usoara
Timp de preparare: 200 min
Timp de coacere: 50 min
Este gata in 250 min

Ingrediente pentru 4 portii

1 rata

Marinata:

2 dl ulei

1 dl otet de vin

1 lingurita de sare

piper negru, proaspat macinat

2 cepe medii, taiate in felii subtiri

3 catei mari de usturoi, taiati in felii subtiri

2 frunze mari de dafin, maruntite

sare (de preferat sare de mare)

Preparare:

1. Se spala bucatile de rata sub jet de apa rece si se usuca cu prosoape de hartie. Folosind foarfece de pasari de curte sau un cutit ascutit, eliminati orice parte de grasime. Intr-un vas de copt de sticla, ceramica sau otel inoxidabil, suficient de mare pentru a aranja bucatile de rata intr-un singur strat, adaugati ulei, otet, sare si piper negru. Adaugati si ceapa, usturoi si frunze de dafin. Se aranjeaza bucatile de rata in sos, se amesteca pentru a se acoperi si a sta la marinat la fiecare 30 de minute, timp de cel putin 3 ore.

2.Atunci cand friptura este gata, se scot din sosul pentru  marinat. Se filtreaza sosul intr-o sita fina si aruncati legumele. Se incinge gratarul, si se lasa la temperatura maxima. Se aranjeaza bucatile de rata pe gril, cu pielea in partea de sus, se presara cu sare si se coace 35 minute la aproximativ 10 cm deasupra flacarii. Reglati temperatura sau diminuati focul, astfel incat bucatile de rata sa se rumeneasca lent. Se presara cate putin sos la fiecare 10 minute.

3. Folosind un cleste, se intoarc bucatile si presara usor sarare. Se lasa sa se friga pentru inca 10 pana la 15 minute, ungandu-le cu sosul de 2 sau de 3 ori. Atunci cand carnea de rata este patrunsa si bucatile vor fi un maro auriu, se pune pe un platou preincalzit. Se toarna sucul din vasul de copt pe bucatile de rata si se serveste imediat.

Pofta buna!

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole