Daca stii deja reteta clasica de supa cu praz si cartofi, e foarte usor sa treci la reteta aceasta, diferenta fiind data introducerea de sparanghel si mazare, iar in loc de smantana pentru imbogatire se adauga iaurt, pentru a fi mai saraca in grasimi. Este o supa care in mod traditional se consuma rece (perfecta pentru zilele caniculare sau cand esti plecata si nu ii poti incalzi mancarea)

Aceasta supa este mai sanatoasa deoarece sparanghelul este o sursa excelenta de folati, de vitaminele C si E, precum si de beta-caroten, pe care organism il transforma in vitamina A. Iar daca are probleme cu constipatia e bine sa stitii ca sparanghelul are un efect laxativ mediu. In schimb mazarea, mai ales sub forma de pastai, este bogata in vitamina C si fibre solubile, ce au rolul de a echilibra nivelurile de colesterol si de zahar din sange

Daca tot am vazut care sunt avantajele mai jos aveti o reteta ce am gasit-o pe bblabord.ro

Ingrediente pentru 4 portii de supa de sparanghel si mazare

  • supa de sparanghel si mazare1 lingura ulei de floarea soarelui

  • 300 g sparanghel, curatat si tocat

  • 200 g mazare pastai, tocata

  • 170 g cartofi, curatati si taiati cubulete

  • 1 fir de praz mediu (sau ceapa), tocat mai mare

  • 1 litru supa simpla de legume, preferabil preparata in casa

  • 1 lingura frunze proaspete de chives, sau de hasmatuchi, tocate (sau codite tinere de ceapa verde)

  • 120 ml iaurt cu continut scazut de grasimi (optional)

  • sare si piper alb

  • frunze de chives sau de hasmatuchi, tocate, pentru ornat

Mod de preparare:

Intr-o oala suficient de mare, se incinge uleiul de floarea soarelui, apoi se adauga cartofii si prazul si se amesteca bine. Se acopera oala si la foc mic timp de 5 minute se calesc, se amesteca din cand in cand pana se inmoaie prazul, dar nu se lasa sa se rumeneasca.

La pasul urmator se adauga sparanghelul si mazarea, si se toarna zeama de legume pana se acopera ingredientele. Se acopera oala, se da flacara la mic si se fierbe incet, timp de 5-7 minute, sau pana cand legumele devin fragede.

Dupa ce se raceste, cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie se face un piure din legume, impreuna cu zeama in care au fost gatite. Crema obtinuta se pune in castroane, se adauga restul de zeama, in mijloc se toarna jumatate din iaurt se orneaza cu frunzele de chives sau hasmatuchi. In functie de gust se asezoneaza cu sare si piper alb, dar daca se da unui copil mic este de preferat sa puneti putin sau deloc.

Dupa ce ai terminat lasa supa sa se raceasca complet, dupa care o lasi la frigider cel putin 1 ora.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole