Odata cu venirea pe lume a bebelusului apar nenumarate griji in plus pentru parinti si intrebari care au nevoie de un raspuns. Oare mananca suficient? Creste asa cum trebuie? Cand va spune primul cuvant? Cand va face primul pas? De aceea este util sa stii la ce si cand sa te astepti, de-a lungul primilor ani de viata ai copilului tau.

Pentru cei care detin un smartphone sau tableta cu sistem de operare Android aplicatia Etapele dezvoltarii copilului poate ajuta in urmarirea etapelor de dezvoltare prin care trece bebelusul.

Functionalitati

aplicatie android dcezvoltarea copiluluiAplicatia este simplu de utilizat avand o baza de date de comportamente ale bebelusului organizata pe categoriile de dezvoltare cognitiva, verbala, social - afectiva si motorie. Toate etapele sunt distribuite lunar in primul an de viata si apoi din trei in trei luni.

Poti sa definesti o lista de copii si sa alegi cel pe care il monitorizezi in mod curent. In acest mod, vei putea sa vezi chiar si peste ani de zile care dintre copii a vorbit sau a mers mai repede. Chiar daca nu adaugi un copil in lista de monitorizare poti sa consulti etapele de dezvoltare, atat doar ca nu le poti bifa.

Imediat dupa ce selectezi copilul monitorizat si bifezi primele etape, primul ecran al aplicatiei va contine numele copilului si ultima etapa bifata.

Mod de utilizare


Din primul ecran al aplicatiei, pentru vizualizarea etapelor de dezvoltare se poate utiliza butonul Vezi Etape sau din bara de comanda optiunea Etape.Daca se doreste monitorizarea etapelor pentru un bebe anume, atunci acesta se adauga mai intai in lista de copii. Lista de copii se acceseaza prin intermediul butonului Lista Copii sau a optiunii BEBE > Editeaza Lista Bebe din bara de comanda. Dupa adaugarea unuia sau mai multor copii este disponibil in interfata butonul Selectie Bebe. Daca se doreste modificarea copilului monitorizat se utilizeaza optiunea din bara de comanda BEBE>Selecteaza Bebe.

In ecranul etapelor de dezvoltare se afiseaza lista tuturor comportamentelor. Daca aveti un bebelus selectat pentru monitorizare atunci puteti sa ii urmariti evolutia marcand etapele parcurse si completand data la care au fost realizate. Tintele atinse de copil sunt organizate pe luni si pe tipuri de comportament. Din bara de comanda se pot filtra etapele in functie de tipul de comportament (social-afectiv, motor, cognitiv, lingvistic). Tot in bara de comanda este disponibila si optiunea Inapoi pentru revenirea la ecranul de start.

dezvoltare copil O etapa bifata apare ulterior pe un fundal verde si are afisata data realizarii. Etapele nebifate au eticheta Nerealizat si fundalul neschimbat (bleu pentru baieti si roz pentru fete). La fiecare etapa este mentionata printr-o eticheta categoria (comportamentul) din care face parte.

Pagina listei de copii ofera posibilitatea de a adauga pentru monitorizare mai multi bebelusi. Din bara de comanda este accesibila optiunea Adauga. Pentru navigare la ecranul precedent se poate utiliza optiunea Inapoi. Pentru editarea unei inregistrari se efectueaza click sau se apasa prelungit pentru a afisa meniul contextual ce contine optiunile de "Editare" si "Stergere". 

Cum obtin aplicatia?

Aplicatia este disponibila gratuit in magazinul de aplicatii Google Play la adresa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tedrasoft.babydev. Este disponibila in limba engleza si in limba romana , limba utilizata fiind selectata automat in functie de setarile telefonului(tabletei).

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole