Fiecare parinte doreste sa gaseasca un model de carucior copii, care sa ofere o siguranta maxima si confort pentru prichindel. In alegere puteti sa luati in seama mai multe aspecte, precum marimea rotilor, centura si bara de siguranta, modelul caruciorului sau materialele din care este realizat.

Caruciorul ales trebuie sa se potriveasca la mai multe exigente, astfel producatorii au creat o gama diversa de modele de carucioare, printre care puteti gasi modele special create pentru nou nascuti, pentru copii mai mari sau carucioare multifunctionale, care la randul lor sunt compuse din mai multe piese. Carucioarele multifunctionale sunt recomandate de catre mai multe mamici, deoarece sunt practice, pot fi folosite de la nastere pana la atingerea varstei de trei ani a prichindelului si nu ocupa un loc mare.

Roti

alegere caruciorul potrivitPentru plimbari cat mai armonioase, va recomandam sa alegeti un model de carucior cu roti mari. Acestea sunt potrivite si in cazul in care va plimbati prin drumuri cu denivelari, deoarece cel mic poate sa doarma linistit in continuare, pentru ca aceste roti elimina socurile. Nu trebuie sa uitam insa nici de faptul ca aceste modele sunt mai usor de manevrat, asemenea carucioarelor tip sport cu 3 roti.

Alegerea

In momentul in care va decideti sa alegeti un carucior, puteti cere sfatul altor mamici sau sa alegeti un model de la o firma cunoscuta. Este extrem de important atat pentru cel mic cat si pentru dumneavoastra, ca parinte, ca modelul de carucior ales sa fie confortabil, stabil si usor. Modelele care au un cadru realizat din aluminiu, pot fi transportate cu o usurinta mai mare. Un alt aspect important in cazul unui carucior copii, este forma de pliere. Majoritatea parintilor opteaza pentru un carucior cu pliere tip umbrela, deoarece acesta ocupa un spatiu restrans in casa, astfel este potrivit si in incaperi inguste.

Sfaturile de mai sus, au un scop indrumator, alegerea parintilor are la baza atat asteptarile personale cat si greutatea sau varsta prichindelului. Inainte sa alegeti insa cel mai potrivit model, luati in considerare mai multe aspecte si documentati-va asupra a mai multor modele.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole