Incalzitor biberon TIGEXIncalzirea mancarii bebelusului este o preocupare a multor mamici, ele nu stiu cum ar fi mai bine sa procedeze. Exista mai multe solutii de a incalzi mancarea bebelusului, la cuptorul cu microunde, prin  tehnica "bain marie" (recipientul cu mancare pus intr-o oala cu apa fierbinte), direct la aragaz sau cu un incalzitor electric pentru biberon/borcanel. Cand ne referim la mancarea bebelusului includem atat macarea preparata, cat si laptele sau ceaiul. 

Incalzitul mancarii la cuptorul cu microunde se spune altereaza la nivel molecular calitatea alimentelor, chiar daca este o metoda rapida si eficienta, noi nu o recomandam.

Incalzirea mancarii bebelusului prin tehnica "bain marie" este destul de dificila, necesita un timp indelungat si este anevoioasa, pe care nu il ai atunci cand bebelusul "urla" ca ii este foame.

Incalzitul mancarii la aragaz pune ceva probleme legate de posibiliatea ca mancarea cand este schimbata dintr-un recipient in altul sa fie "contaminata" cu agenti patogeni precum si de reglarea temperaturii mancarii, daca o incalzesti prea tare, dureaza pana o racesti la temperatura potrivita

Incalzirea mancarii cu un incalzitor electric pentru biberoane si borcanele, cum nu am mai experimentat un astfel de aparat, am solicitat echipei www.bebemarket.ro sa ne ajuta in acest demers si sa puna la dispozitie pentru teste cateva incalzitoare electrice pentru hrana bebelusi.

Echipa bebemarket.ro a fost  incantata de aceasta propunere si ne-a trimis spre test 2 incalzitoare pentru biberoane un incalzitor de la NUK si altul de la TIGEX.

Diferente majore de functionalitate intre cele doua incalzitoare nu sunt, cu exceptia incalzitorului de la TIGEX, care are un adaptor auto pentru masina, acesta fiind recomandat celor care pleaca des cu bebelusul cu masina, astfel putand sa incalzeasca hrana bebelusului si cand sunt in masina. Ambele modele incalzesc mancarea prin aburi, astfel nu se deterioriaza biberonul sau recipientul in care este pusa mancarea.

Cum am tesat incalzitoarele de biberoane NUK si TIGEX?

In primul rand am citit instructiunile, apoi urmand indicatiile am testat ambele incalzitoare de biberoane, am incercat sa incalzim atat laptele tinut la frigider cat si laptele tinut la temperatura camerei, am folosit cantitatea de apa recomandata de producator pentru fiecare aparat in parte, astfel laptele sa incalzit in cateva minute la o temperatura potrivita pentru a il da bebelusului sa il bea.

Am repetat testul si cu borcanele de mancare si am obtinut la fel rezultate foarte bune, intr-un timp rezonabil mancarea a fost incalzita la temperatura optima.

A fost destul de greu sa punem in masura de apa exact cantitatea de apa, deorece la robinet curgea apa cu un jet prea puternic, dar pana la urma ne-am descurcat. 

Nu am reusit sa testam incalzitorul de mancare TIGEX la priza auto, pentru a vedea cum functioneaza, dar probabil functioneaza foarte bine.

Mi-as fi dorit ca aceste incalzitoare sa aiba si o functie de mentinere a temperaturii dupa ce sa terminat ciclul de incalzire, dar am inteles ca nu este indicat sa tii mancarea calda, pentru ca se deterioreaza.

Cum se foloseste incalzitorul pentru biberon NUK?

Incalzirea biberoanelor si borcanelelor

Primul pas este conectare Incalzitorului de hrana pentru bebelusi la o priza electrica.

Se scoateti masura pentru apa din locasul ei si se umple cu cantitatea de apa exacta corespunzatoare, in conformitate cu tabelul de mai jos. Apa din masura se varsa in containerul interior al incalzitorului de hrana. Atentie la cantitatea de apa, daca puneti prea multa apa, hrana va fi incalzita mai mult timp si  va fi prea fierbinte pentru bebelusul dumneavoastra.

Biberon / Borcanel

Cantitatea de apa

De la temperatura camerei

De la frigider

Biberon de 125 ml

8 ml

12 ml

Biberon de 150 ml

9 ml

12 ml

Biberon de 250 ml

10 ml

14 ml

Biberon de 300 ml

10 ml

14 ml

Borcanel de 130gr

10 ml

18 ml

Borcanel de 190gr

12 ml

20 ml

Temperatura hranei sau laptelui incalzite poate varia in functie de temperatura lor initiala, de tipul sau cantitatea lor.

Incalzitorul NUK are un inel ce poate fi folosit pentru a acoperi distanta dintre biberon si marginea incalzitorului. Rolul inelului este de a stabiliza biberonul in incalzitor.

Cand se doreste incalzirea borcanelelor cu mancare, se introduce intai cosuletul fara inel, apoi se scoate capacul borcanelului si puneti borcanelul in cosulet. 

Incalzitorul de hrana se porneste apasand in jos pe buton. Becul va ramane aprins pana cand se finalizeaza incalzirea. Incalzitorul de biberon  nu poate fi oprit de la buton, el se va opri automat cand temperatura corecta va fi atinsa (cand se va termina de evaporat toata apa). Daca totusi doriti sa opriti aparatul mai devreme, o puteti face da il scoateti din priza.

Este recomdat sa  ca dupa incalzire sa agitati biberonul sau borcanelul, inchise (cu capacul), pentru a fi siguri ca temperatura continutului interior este distribuita uniform.

De retinut!

Inainte de a hrani bebelusul verificati ca hrana sa nu fie prea fierbinte pentru bebelusul dumneavoastra

Temperatura hranei sau laptelui incalzite poate varia in functie de temperatura lor initiala, de tipul sau cantitatea lor.

Daca nu se foloste masura pentru apa, altfel Incalzitorul de hrana pentru bebelusi va fi umplut prea mult, si aparatul se va strica.

Daca hrana nu este suficient de calda, retineti ca data viitoare sa adaugati putin mai multa apa. Daca hrana este prea fierbinte trebuie ca pe viitor sa puneti mai putina apa.

Dupa utilizare, trebuie sa asteptati cateva minute pana cand incalzitorul de de biberoane se raceste inainte de a-l folosi din nou. Dupa racire acesta este gata de a fi folosit inca o data.

Dupa utilizare nu uitati sa il scoateti din priza.

Cum se curata incalzitorul de biberoane

Pentru a curata aparatul, este suficient sa folositi o carpa umeda cu putin detergent pentru a sterge suprafata exterioara si interioara a aparatului. Aparatul nu trebuie sa fie scufundat în apă, nici nu trebuie să fie curatat în masina de spalat vase. A nu se utiliza substante dure de curăţare, degresare sau bureti cu suprafete abrazive. Acestea ar putea deteriora suprafetele sau chiar aparatul. Măsura pentru apa, coşuletul şi inelul pot fi curatate în masina de spalat vase. Acestea pot fi de asemenea curăţate manual cu apă caldă si săpun, apoi clătite bine cu apă şi uscate.

Datorita modului mult mai usor de utilizare, eu nu as sta pe ganduri si as cumpara un incalzitor electrica pentru biberon si borcanel.

incalzitor biberon nukCaracteristici Incalzitor electric Thermo Rapid pentru hrana NUK

- Ultrarapid : incalzeste un biberon de 240 ml in cca. 3 min. 
- Necesita o cantitate redusa de apa : intre 8-12 ml in functie de volumul biberonului / borcanelului 
- Poate fi folosit in siguranta datorita opririi automate a ciclului de incalzire, cu led de control. 
- Compatibil cu toate tipurile de biberoane disponibile in comert
- Aparatul incalzeste borcanele cu volume cuprinse intre 130 – 190 ml. 
- Putere consumata: 300 W
- Alimentare: 220/230 V

Poate fi cumparat din magazinul www.bebemarket.ro la pretul de 171 RON 

 

incalzitor biberon tigex

Caracteristici Incalzitor electric pentru hrana, cu adaptor auto TIGEX

- Ultrarapid : incalzeste un biberon de 240 ml in 3 min. la priza normala de 220V si in cca. 8 min. la priza auto de 12V.
- Necesita o cantitate redusa de apa : intre 7-10 ml pentru utilizare acasa si 4-7 ml in masina, in functie de volumul biberonului sau a borcanelului 
- Poate fi folosit in siguranta datorita opririi automate a ciclului de incalzire, cu led de control. 
- Practic: utilizare duala acasa / in masina datorita adaptorului auto inclus 
- Aparatul incalzeste de asemenea borcanele cu volume cuprinse intre 130 – 190 ml. 
- Putere: 300 W (in casa) / 100 W (auto) 
- Alimentare: 220/230 V (in casa) / 12 V (auto) 

Poate fi cumparat din magazinul www.bebemarket.ro la pretul de 227 RON

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole