In ultimi 3 ani au aparut pe piata online din Romania tot mai multe magazine online fie specializate fi generale, probabil si pentru ca mediul online al comertului electronic pare a fi unul promitator care prezinta avantaje atat de partea magazinelor cat si de partea clientilor.

Din punct de vedere economic, cresterea nivelului de concurenta este benefica pentru clienti si face ca firmele din spatele magazinelor online sa se apropie de nevoile clientilor atat prin rapoarte calitate/pret excelente, cat si prin servicii aditionale vanzarilor online cu un nivel al calitatii ridicat (suport client, promotii, livrari, garantie, etc.)

Pana acum totul pare perfect in piata online romaneasca, preturi mici, firme serioase care se intrec in oferte, clienti multumiti si asa mai departe. Din pacate realitatea este cu totul alta si multe din magazinele online nu respecta drepturile consumatorului.

O analiza atenta pe sectorul de vanzari online pentru produsele de bebelusi arata ca numarul mare de magazine lansate in ultimii 3 ani, nu reflecta neaparat evolutia economica si seriozitatea participantilor in comertul online. Problemele semnalate de clienti, mai ales de mamici pe parcursul procesului de cumanda online sunt numerose, incepand de la diferentele mari de preturi, lipsa documentatiei produselor, stocurile neactualizate, refuzul retururilor, preturi mari mascate in promotii ostentative si multe altele.

Cum aleg parintii un magazine online de incredere pentru cumparaturile necesare bebelusului lor?

trompiVom face un studiu asupra mazinului online Trompi.ro pentru a intele mai bine elementele care trebuiesc urmarite in procesul de comanda online pentru a avea garantia unei cumparaturi online in conditii de siguranta.

  1. Descrierea produselor trebuie sa fie cat mai completa si exact, iar pozele produsului sa vina in completarea imaginii de ansamblu a produsului. Fiecare pagina de produs trebuie ofere informatii suficiente pentru intelegerea caracteristicilor si utilitatii produsului.

  2. Preturile trebuie sa fie cele recomandate de producator sau furnizor afisate in fiecare pagina de produs, cu specificatiile de rigoare (TVA, Rate, ). La capitolul preturi Trompi.ro respecta politica de RRP (retail recommended price) a furnizorilor astfel incat preturile produselor sunt cele impuse sau recomandate de furnizori sau producatori. Lipsa adaosurilor comerciale suplimentare garantand cele mai mici preturi. Fiind un factor decisiv in procesul de achizitie puteti verifica onestitatea magazinelor online prin intermediul comparatoarelor de preturi, ex: Shopmania, Compari, Price, etc.

Extra pentru Trompi.ro: De asemenea daca exista exista discounturi la comenzile realizate pe site, promotii sau livrari gratuite aveti certitudinea unei cumparaturi online de succes.

  1. Informatiile despre stoc, modalitate de expediere si plata sunt prezente in fiecare pagina de produs si fiecare formular de comanda online.
  2. Politica de Termeni si Conditii prevedere confidentialitatea datelor clientului si nedivulgarea acestora catre terti.
  1. Politica de retur. Fiecare produs beneficiaza de 10 zile de retur cu specificatiile de rigoare din termeni si conditii (fara a utiliza clauze abuzive )
  1. Prezenta datelor de contact.  Datele de contact ale firmei care comercializeaza produse pentru copii prin intermediul site-ului apar in toate paginile site-ului: numerele de telefon din dreapta sus, in partea de jos a site-ului (numere de telefon si adresa), in paginile de produs.

Atentie! In comertul online si parintii din Romania sunt cetateni europeni si au drepturi!

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole