Conform unor statistici Lego sunt cele mai vandute jucarii din istorie. Lego este un brand ce are o mare notorietate de foarte multi ani, imi aduc cu placere aminte de momentele din copilarie cand primeam jocuri lego cu ajutorul carora faceam diverse contructii, bazandu-ma doar pe imaginatie si piesele de lego din fata mea. Pe atunci jocurile Lego aveau in general doar piese paralelipipedice, cu unghiuri de 90 de grade si marimi diferite, mai erau si cateva piese cu forme diferite, uneori si roti pentru constructia unor masini, dar putine.

 

In esenta, jucariile lego sunt niste blocuri de plastic care au diverse proeminente si gauri ce faciliteaza asamblarea acestora in diverse combinati. Aceste jucarii Lego ii permit unui copil sa construiasca tot felul de structuri, de la o simpla casa pana la trenuri, avioane, roboti si chiar nave stelare. Practic singura limita ce sta in calea micului constructor de lego este imaginatia.

jocuri-legoDar daca intri astazi intr-un magazin de jucarii unde se gasesc si jucarii lego poti vedea imediat multe piese atipice, aripi, vele, si piloni, omuleti, copaci si chiar motoare electrice, piesele sunt colorate in culori vii si posibilitatile de constructie sunt mult mai mari. Exista kit-uri de piese cu ajutorul carora se poate cosntrui diverse obiecte sau personaje.

Datorita marimii pieselor de lego obisnuite acestea nu sunt indicate copilor mai mici de un an, pentru ca exista riscul ca acestia sa inghita piesele. Dar totusi creatorii Lego au o solutie si pentru acestia si au creat seturi de lego pentru bebelusi cu piese mari de 3-5 centimetri ce rezista la mestecat si aruncat (cum fac bebelusii), sunt realizate din material plastic ce nu este nociv daca este bagat in gura.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole