In urma cu zece ani ne era destul de greu sa ne gandim ca am putea avea parte de aer conditionat acasa fara sa fim nevoiti sa platim o multime de bani. Dar acum acest lucru este unul posibil, insa, inainte de a face acest pas, ar trebui sa cercetam piata pentru a gasi cea mai buna oferta de aer conditionat si sa ne informam asupra tuturor lucrurilor pe care trebuie sa le facem dupa achizitionarea si montarea aparatului de aer conditionat.

Atunci cand este vorba despre copii, mai ales cei mai mici, parintii trebuie sa stie si sa fie constienti de problemele care pot aparea in urma utilizarii aerului conditionat si cum pot fi prevenite acestea. Prin urmare, in cele ce urmeaza, vom discuta despre avantajele si dezavantajele aerului conditionat. Dupa care va vom indica solutiile care pot duce la reducerea problemelor care pot aparea datorita aerului conditionat.

Avantajele si dezavantajele utilizarii aerului conditionat

In primul rand, vom enumera avantajele care vin prin utilizarea aerului conditionat si care va pot ajuta pe dumneavoastra, dar si pe copiii pe care ii aveti. Pentru inceput, este vorba despre lucrul la care se gandesc cu totii atunci cand este adus in discutie aerul conditionat si anume racoarea. Se stie faptul ca, in cazul in care locul in care ne aflam are o temperatura ridicata, activitatea noastra fizica, dar si intelectuala, vor fi afectate. Iar racoarea oferita de aerul conditionat ne poate ajuta sa functionam mai bine atat la nivel fizic, cat si intelectual. Iar acest lucru ii poate ajuta pe copii mai ales la realizarea temelor pentru acasa, dar nu numai.

aer conditionat montaj corect

Confortul este unul sporit. Chiar daca nu doriti sa realizati activitati fizice sau intelectuale, tot trebuie sa va simtiti bine in casa dumneavoastra, iar atunci cand temperatura creste, acest lucru este din ce in ce mai greu de realizat.

Un aspect foarte important mai ales atunci cand exista copii mici in casa este ca parazitii si insectele sa existe in numar cat mai mic. Dar vara, deoarece temperatura creste, acesti musafiri nedoriti pot sa se inmulteasca foarte mult si sa puna in pericol sanatatea locatarilor. Dar aerul conditionat poate duce la scaderea temperaturii din locuinta, lucru ce face inmultirea parazitilor si insectelor una mai putin rapida.

Daca aparatul de aer conditionat este unul curat, acesta poate ajuta la tinerea in afara locuintei a agentilor alergeni. In plus, calitatea aerului poate fi crescuta cu ajutorul aparatului de aer conditionat, dar conditia este ca acesta sa fie bine intretinut si curatat regulat.

Totodata, utilizarea aerului conditionat duce la scaderea temperaturii care face ca persoanele aflate in locuinta sa transpire mult mai putin, ceea ce inseamna ca deshidratarea va fi incetinita. Acest lucru este important mai ales daca vorbim despre copii mici.

Dar cum nimic nu este perfect, nici utilizarea aerului conditionat nu este una foarte buna, mai ales daca este facuta in mod exagerat. Iar printre dezavantajele utilizarii aerului conditionat se numara si reactiile alergice, care pot sa se intensifice daca aparatul nu este curatat in mod regulat. Spunem asta pentru ca aerul care trece prin aparatul de aer conditionat este impins in incapere si, in cazul in care filtrul nu este curatat, agentii alergeni pot chiar sa se inmulteasca in interiorul acestuia si sunt si ei transportati odata cu aerul. Iar pentru copiii mici, care nu au inca dezvoltat sistemul imunitar, dar si pentru cei cu probleme de acest fel, alergenii pot reprezenta probleme foarte grave.

Diferentele mari dintre temperatura din casa si cea de afara pot afecta in mod negativ sistemul respirator, lucru ce poate duce in timp la boli ale acestuia, ce pot suferi complicatii daca obiceiul este continuat. De asemenea, utilizarea aerului conditionat poate duce la contactarea unor boli respiratorii infectioase, lucru ce ii poate afecta atat pe adulti, dar mai ales pe copii.

Utilizarea excesiva a aerului conditionat poate duce la uscarea pielii si a mucoaselor. In acest caz, cei mai afectati vor fi copiii, mai ales daca sunt de varsta mica, dar si adultii trebuie sa fie foarte atenti, mai ales in cazul in care au probleme ale pielii sau ale mucoaselor. Si cei care sufera de conjunctivita trebuie sa fie foarte prudenti cu folosirea aerului conditionat, deoarece acesta poate duce la inrautatirea afectiunii.

Cum puteti sa preveniti problemele legate de aerul conditionat

Multe din problemele care apar in legatura cu aerul conditionat ar putea fi rezolvate intr-un mod destul de simplu. O firma service aparate aer conditionat poate fi raspunsul atunci cand neplacerile apar din cauza murdariei sau defectiunilor.

De asemenea, nu va lasati doar in baza aerului conditionat si incercati sa aerisiti incaperile cat de des puteti, astfel aerul va fi improspatat. Iar agentii patogeni ce pot duce la diverse boli nu vor avea timp sa isi mareasca numarul si sa va afecteze.

Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti atunci cand folositi aerul conditionat este temperatura pe care o alegeti, aceasta trebuind sa fie intre 21 si 25 de grade Celsius. Iar aceasta ar trebui sa creasca si in functie de temperatura de afara, atunci cand aceasta este una ridicata in afara casei si cea dinauntru ar trebui sa aiba cateva grade in plus. Asta pentru a preintampina problemele legate de sistemul respirator care pot fi cauzate de trecerea brusca de la o temperatura ridicata la una foarte scazuta.

Incercati sa nu utilizati tot timpul aerul conditionat si in nici un caz sa nu il lasati deschis peste noapte. Nu este recomandata folosirea constanta deoarece acesta poate duce la uscarea pielii si a mucoaselor, iar acestea au nevoie de perioade in care sa isi revina si sa se regenereze.

Asadar, daca va doriti sa va achizitionati un aparat de aer conditionat, cercetati piata, in prealabil, sa vedeti care sunt ofertele, iar dupa montare asigurati-va ca este curatat si verificat in mod constant. Iar, pe langa acest lucru, trebuie sa aveti grija si de modul de folosire si conditiile de curatenie si aerisire a locuintei.

 

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole