Daca ai vazut la TV sau chiar la o petrecere acele pahare cu bauturi, deasupra carora pluteste un fum alb (ceata), ai zis ca este ceva superb, si poate ti-ai dorit si tu asa ceva la nunta sau botez, dar nu stii care este secretul. Ei bine, este vorba de gheata carbonica sau gheata uscata (en: dry-ice), ce se obtine prin solidificarea dioxidului de carbon la presiune atmosferica si are o temperatura de aproximativ -78,5 grade Celsius.

Desi bauturile cu gheata carbonica arata ca o licoare magica, poate fi folosita fara probleme la petreceri, nu lasa urme in pahar deoarece sublimeaza (evapora), dar lasa amintiri magice invitatilor tai. Este vorba de acelasi dioxid de carbon folosit la fabricarea bauturilor carbogazoase. Pe langa efectul de ceata si efervescenta, vei  raci si bauturile, oferindule si un foarte usor gust de sifon datorat dioxidului de carbon.

In ultimul timp, putem vedea din ce in ce mai des gheata carbonica cum este folosita la nunti, botezuri, petreceri si chiar in cluburile cu pretentii.

gheta carbonicaGheata carbonica o puteti cumpara sub forma de granule sau blocuri, care te vor ajuta sa obtii o atmosfera de vis pentru petrecerile tale. Pe ringul de dans, poti obtine efectul de fum greu, efecte de licoare magica in paharele de sampanie, whiskey sau in cocktail-uri fumegande, in frapiere.

Obtii atmosfera unui taram basm, daca in fantana arteziana sau in piscina, pui gheata carbonica, iar efectul asupra invitatilor tai va fi uimitor.

Pahare vulcanice, cascade de fum greu, sunt efecte ce pot crea o atmosfera de poveste sunt efecte speciale la indemana oricui folosind gheata carbonica.

Si ringul de dans poate fi transformat intr-un loc de poveste, cu ajutorul ghetii carbonice! In colturile ringului in recipiente speciale pui cateva blocuri de gheata carbonica, iar dansatorii  se vor vedea ca si cum ar pluti printre norisori. Sau poti decora cu mici vulcani efervescenti pe masa cu fructe sau cea pe care ai amplasat fantana de ciocolata.

Poti comanda si un set de Gheata carbonica pentru nunta, in care sa ai toate tipurile sortimente necesare pentru evenimentul tau, ranule cilindrice 3mm (pellets), granule cilindrice 16mm (nuggets), blocuri catering aero, blocuri mari reformate

In functie de scopul pentru care o cumperi, ghiata carbonica o gasesti sub forma de granule, placi sau blocuri.

De retinut:

- Nu orice gheata carbonica are caracteristici alimentare, specificati furnizorului destinatia si asigurativa ca este ghiata carbonica alimentara

- Ghiata carbonica este perisabila si trebuie procurata cat mai aproape de momentul folosiri (dar comanda din timp), chiar si in containerul special pierderea prin evaporare, vara poate ajunge la 30% in 24 ore.

gheata carbonica nunta- Bauturile carbogazoase trebuie sa fie reci cand se adauga gheata carbonica (Daca sunt calde se produce spumare excesiva)

- Fiti siguri ca cantitate de gheata uscata este suficienta pentru petrece, luand in calcul si pierderile, de exemplu bauturile a 100 de invitati, ai nevoie aproximativ 1,5 kg de gheata carbonica

- Pana in momentul folosirii gheata carbonica se pastreaza in recipientul original, inchis, la un loc cat mai rece si uscat.

- Nu lasati gheata carbonica la indemana copiilor.

- Nu manevrati granulele de gheata carbonica cu mainile goale, folosesti intotdeauna manusi si/sau un cleste.

- Nu ingerati bucati de gheata carbonica, aceasta se foloseste doar in bauturi.

Gheata carbonica Bucuresti este oferita de GKO, iar vizitand site-ul lor puteti vedea gama larga de produse si servicii, dar si alte informatii suplimentare despre aplicabilitatea ghetii carbonice si in alte domenii.


 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole