Copiii invata, atat despre ei insisi cat si despre lumea inconjuratoare, prin joaca.
Jocul ii face pe micuti activi si atenti. Le stimuleaza simturile, le incita curiozitatea si le da increderea in sine sa descopere lumea din jur, in ritmul lor. In plus, astfel se pregateste baza pentru invataturile viitoare; deci cheia este sa inveti cat mai mult cat esti mic.

PlyaskoolGama Playskool de la Hasbro este conceputa special pentru copiii prescolari, aflati in plin proces de invatare. Spre exemplu, jucariile Wheel Pals - sunt animalute simpatice foc, pe rotite. Sunt usor de strecurat in bagaj, astfel incat cel mic isi poate lua partenerul de joaca oriunde; si mai mult, imediat ce copilul isi va observa noii prieteni ruland pe podea, va dori sa se miste si sa ajunga la ei.

Petrecand momente minunate alaturi de puiul tau, familiarizandu-l cu diversele animalute Wheel Pals, ii incurajezi si dezvoltarea abilitatilor motrice fundamentale. Atunci cand copiii se imping si merg de-a busilea catre prietenii pe roti care tocmai ce au luat-o din loc, ei exerseaza folosirea grupelor mari de muschi. Miscarile de impingere, tragere sau mers de-a busilea sunt cele care se dezvolta primele si ajuta la definirea unor abilitati, cum ar fi prinsul obiectelor, si lasarea acestora sa cada. Astfel, cu cat copilul este mai activ, cu atat cresc sansele sa isi dezvolte abilitati motrice solide.

wheelpals-verdeMai mult, jucaria incurajeaza si orientarea in spatiu, atunci cel mic cand isi plimba micutii prieteni peste tot; aceasta este o abilitate importanta, care ii ajuta pe ei sa realizeze cum trebuie sa se miste ca sa nu se ciocneasca de diverse obiecte. Si acesta este doar inceputul: mai tarziu, aceasta abilitate ii va ajuta pe cel mic sa nu depaseasca liniile de contur atunci cand coloreaza, spre exemplu

Iata cateva sugestii pentru ca momentele petrecute cu cel mic la joaca sa fie fructificate cat mai mult:

• Povesteste-i despre fiecare animalut din gama Wheel Pals. Cum se cheama, unde se gasesc? Intreaba-l care din aceste creaturi zboara, inoata sau alearga.
• Arata-i copilului ce zgomot face fiecare animal. Zgomotele amuzante il incurajeaza pe cel mic sa isi foloseasca mai mult vocea si va vrea sa le imite; acesta este inceputul vorbirii.
• In timp ce misca jucaria, explica-i unde se indreapta: inainte sau inapoi, sus sau jos, ca sa ii fie mai usor sa inteleaga directiile.
• Aseaza animalutele la distanta, astfel incat sa il incurajezi pe cel mic sa se miste spre jucarii.

copil

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4