Pentru fiecare mamica apare cel putin odata in timpul perioadei de postnatal senzatia ca nu ingrijeste suficient si ca ar trebui sa mai lucreze un pic si la propria imagine, chiar daca aloca majoritatea timpului pentru cel mic. Si pentru ca nu prea isi permite sa faca multe drumuri, va trebui sa gaseasca modalitati cat mai eficiente de a face acest lucru chiar in propriul camin.

Prima grija este cea a pielii si a ingrijirii corporale. Astfel ca o mamica trebuie sa se pregateasca cu niste crème pentru piele, cu un epilator bun si binteles cu o trusa pentru manichiura si pedichiura. Binenteles ca exista si mamici moderne care isi permit sa mearga de 2 ori pe luna la un salon de infrumusetare, dar cum o mare parte sunt nevoite sa faca aceste lucruri acasa, noi venim cu ceva sfaturi in aceasta privinta.

Epilatorul nu are voie sa lipseasca din casa, chiar daca mamica obisnuia sa se epileze cu ceara sau prin alte metode. Acesta poate fi folosit in orice pauza de somn a celui mic si nu este nici foarte costisitor. Binenteles ca cea mai buna optiune este un epilator IPL, dar daca totusi bugetul este unul destul de limitat, atunci se poate merge pe un epilator clasic, preturile pornind chiar de la aproximativ 200 lei.

Cum se mentin mamicile in forma

Pe langa epilator, mai sunt necesare si cateva creme de piele care sa asigure catifelarea si buna dispozitie. Aici sunt destul de multe optiuni si nici preturile nu sunt foarte ridicate, astfel ca mamicile vor avea de unde alege. Daca bugetul permite, se poate opta pentru mai multe crème ce vor fi folosite in diferite zone corporale, daca nu, atunci se va merge pe o crema clasica pentru piele, ce poate fi folosita pe orice tip de piele.

Dupa epilator si creme, mai este necesara si o trusa de manichiura si pedichiura. Chiar daca erati obisnuite cu unghii de tip gel, acum puteti avea grija de propriile unghii chiar fara un efort urias. Marele avantaj este intretinerea mai rara decat o faceati la salon si binenteles mai usor de facut. Nu trebuie sa neglijati acest aspect, mai ales ca buna dispozitie si un look modern, va ajuta sa fiti mai relaxate pe timpul perioadei de post natal.

Pentru mamicile care au nascut normal si vor sa-si revina si din punct de vedere al greutatii, este indicata si putina miscare, chiar in pauzele in care verifica online un ghid de cumparaturi. Astfel ca o salteluta si 30 minute de aerobic sau streching in timp ce juniorul doarme, va aduce un plus de buna dispozitie si va ajuta sa aveti un corp de invidiat. Daca vreti sa fiti si utila, atunci aveti aici un video care sigur va va motiva.

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole