Introducerea laptelui praf în alimentaţia bebeluşului este adesea o opţiune personală a mămicilor, însă există tot mai multe cazuri în care această decizie este condiţionată de recomandările medicului sau starea de sănătate a proaspetei mămici. În condiţiile în care există probleme de lactaţie sau lipsa acesteia, ori cazuri în care mămica suferă de anumite afecţiuni ce pot interfera cu laptele matern şi deci, afecta bebeluşul, medicii sfătuiesc ca alimentaţia acestuia să fie făcută cu formule de lapte praf.

Deşi laptele matern rămâne cea mai naturală modalitate de hrănire a sugarului, avantajele pe care formulele de lapte praf le presupun, justifica introducerea acestora în dieta copiilor chiar și după vârsta de 1 an, făcându-le uşor adaptabile la nevoile nutriţionale individuale ale bebeluşului:

    • Conţin combinaţii complexe de proteine, vitamine, anticorpi naturali şi grăsimi care ar fi imposibil de realizat în mod natural - laptele praf îmbogăţit cu fier și lactoferină combate în mod activ instalarea anemiei infantile, iar cel îmbogăţit cu vitamina K ajuta la prevenirea instalării cheagurilor de sânge, la care mulţi bebeluşi sunt predispuşi.
    • Timpul şi frecvenţa meselor - formula de lapte praf se digeră mai încet decât laptele matern şi este mai săţioasă, astfel că bebeluşii se pot bucura de un somn neîntrerupt mai mult timp, fără să fie necesar să fie hrăniţi atât de des.
    • Comoditatea şi flexibilitatea în procesul de hrănire - în cazul formulei de lapte praf, oricare dintre părinţi poate hrăni bebeluşul cu biberonul. Astfel, mama poate împărţi această activitate cu partenerul şi în schimb, acesta este mult mai implicat în creşterea celui mic şi în construirea legăturii emoţionale unice dintre părinte şi copil.
    • Dieta - În acest caz, nu mai există pericolul ca substanţele din dieta zilnică precum cafeaua, mâncarea picantă, peştele sau produsele cu grad alergenic mare, să afecteze digestia sau sănătatea bebeluşului.

Recomandarea medicilor este ca formulele de lapte praf să fie cât mai apropiate de compoziţia laptelui matern, să conţină lipide de provenienţă vegetală în locul celor animale şi să fie îmbogăţite cu vitamine şi minerale. De asemenea, un lapte mai costisitor nu este neapărat un lapte mai bun pentru copil, ci gustul şi consistenţa laptelui fac diferenţa.

Vitalact Immunity JuniorFormula de lapte praf Vitalact Immunity Junior de la Ropharma este fabricata din ingrediente naturale provenite din surse proprii, controlate şi conţine colostru bovin liofilizat cu un conţinut ridicat de anticorpi naturali.

Formula Vitalact Immunity Junior este concepută astfel încât să-i asigure copilului tău, la fiecare masă, necesarul caloric destinat vârstei sale.

Vitalact Immunity Junior fortifică imunitatea datorită anticorpilor din colostru şi protejează împotriva microbilor prin acţiunea cumulată a lactoferinei şi a colostrului bovin liofilizat (obţinut printr-un tratament termic blând, care-i păstrează intacte principiile active).

Produsul conţine aminoacizi, vitamine şi minerale care asigură un aport energetic ridicat şi stimulează apetitul.

De ce trebuie să consume micuţul tău Vitalact Immunity Junior!

Colostrul bovin folosit ca şi parte componentă a formulei, provenit din ferme autorizate sanitar-veterinar și atent selecţionate, este supus unui tratament termic la temperaturi joase (uscat în condiţii de vid şi la maxim 45 grade Celsius) care-i păstrează intacte toate componentele active: proteine, aminoacizi esenţiali, anticorpi, vitamine. În formă lichidă, colostrul este un amestec eficient de imunoglobuline, factori de creştere şi numeroase substanţe nutritive de bază, toate concepute pentru a oferi nou-născutului cele mai bune şanse de supravieţuire, după naştere. S-a dovedit ştiinţific că pulberea de colostru este benefică la orice vârstă, nu numai pentru nou născuţi. Acesta a ajutat la menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii cu mult înainte de apariţia medicinei moderne, fiind un aliment folosit încă din cele mai vechi timpuri.

Colostrul are în compoziţie factori de imunizare, factori de creştere, proteine de protecţie precum şi toate substanţele nutritive de care au nevoie nou-născuţii pentru a supravieţui. Are un conţinut scăzut în lactoză pentru a preveni producerea diareei, are un conţinut mare de calciu şi fosfor pentru a ajuta la formarea oaselor, are o concentraţie mare de imunoglobuline A şi G care au acţiune directă la nivelul cavităţii bucale şi care previn dezvoltarea microorganismelor chiar de la începutul tractului digestiv, conţine lactoferină, care ajută la păstrarea echilibrului de fier în organism.

Lactoferina este o proteină cu afinitate foarte mare pentru fier, care influenţează proliferarea şi diferenţierea celulelor. Aceasta are efect antimicrobian, antiviral, anticancerigen, antiinflamator, antioxidant, favorizează transportul fierului în organism, ajută la menţinerea florei intestinale echilibrate şi previne anemia.

Cum îi administrezi micuţului tău Vitalact immunity Junior?

Cutiile Vitalact Immunity Junior conţin fiecare câte 400 de grame de lapte praf şi câte o mensură nesterilă. Mensura plină reprezintă echivalentul a 4.4 grame de lapte praf. Modul de preparare al laptelui constă în dizolvarea a 3 mensuri pline de lapte praf în 90 ml apă fiartă şi răcită. În acest fel, se vor obţine aproximativ 100 mL de lapte praf reconstituit. Produsul nu trebuie administrat copiilor care prezintă intoleranţă la lactoză.

Preţul unei cutii de Vitalact Immunity Junior este de 25, 90 lei.

Pentru informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul oficial:www.vitalact.ro. Produsele pot fi achiziţionate şi de pe site-ul oficial Ropharma http://www.ropharma-healthcare.ro/produse/55-vitalact-plus.html

 

MOBILE //PArenting ADS vers 2019 300x250_4

Mai multe articole